BagMan Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam, pytanie jak w temacie. Dmuchawa popiskuje mi już któryś rok z rzędu ale ostatnio popiskiwanie czasami zamienia się w terkot. Mam pytanie czy ktokolwiek tą dmuchawę już wyjmował? a jeżeli tak to czy to jest rozbieralne? Czy da się na przykład wymienić w tym silniku łożyska, lub cały silnik? Nie znam się na tym i chciałem gdzieś to oddać do zrobienia. Lub też kupić używkę na Allegro i dać zrobić a potem zamienić. pozdrawiam BagMan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezyst Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Da się zajrzeć do środka... Zdejmujesz schowek pasażera (jak do wymiany filtra kabinowego) a później odkręcasz bodajże trzy śruby nasadową 12ką, wypinasz wtyczkę i wychodzi wentylator z obudową. Aby dostać się do silnika trzeba wcisnąć gumowe zatrzaski na obwodzie obudowy - silnik jest zawieszony elastycznie w korpusie. Wyłazi wtedy silnik. Samej dmuchawy nie demontowałem, ani nie dostawałem się do łożysk. Oczyszczenie z syfu (a jest tam tego mnogo - produkty zużycia komutatora)oraz WD40 u mnie pomogło. Dmuchawa ucichła. Uwaga: przedmuchiwać ostrożnie, bo syf strasznie gryzie w nos Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 11 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja po wymontowaniu i przeczyszczeniu z brudu odkurzaczem (bylo tego duzo) nalalem na lozyska oliwki dla dzieci. Na razie spokoj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.