Gość Edi70 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Wiecie może jaki rozmiar klucza jest potrzebny do odkręcenia i przykręcenia nakrętki piasty przedniej w X-trailu 2,2 DCI 136KM ? Jaką siłą należy dokręcić kluczem dynamometrycznym żeby potem łożysko nie wyło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 W benzynie 2.0 z 2002 r. było 298 Nm. Numeru klucza niestety nie znam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba382 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Wiecie może jaki rozmiar klucza jest potrzebny do odkręcenia i przykręcenia nakrętki piasty przedniej w X-trailu 2,2 DCI 136KM ? Jaką siłą należy dokręcić kluczem dynamometrycznym żeby potem łożysko nie wyło ? Kolego czemu boisz sie do mnie zadzwonić przecież nie gryzę. Ja nie mam tyle czasu żeby tu się rozpisywać, ale telefonicznie zawsze poradzę każdemu. Do odkręcenia tej nakrętki potrzebujesz klucz 32 najlepiej fajkowy do piast. Ja stosuje do dokręcenia nakrętki siłe 210Nm i wież mi że to wystarczy żeby dłużej użytkować nawet łożyska gorszej jakości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kluch x-trail Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Kolego czemu boisz sie do mnie zadzwonić przecież nie gryzę. Ja nie mam tyle czasu żeby tu się rozpisywać, ale telefonicznie zawsze poradzę każdemu. Do odkręcenia tej nakrętki potrzebujesz klucz 32 najlepiej fajkowy do piast. Ja stosuje do dokręcenia nakrętki siłe 210Nm i wież mi że to wystarczy żeby dłużej użytkować nawet łożyska gorszej jakości. kolego czy możesz doradzić z jaką siłą dociągdąć tylnie łożyko w piaście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netoperek Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Kolega Ryba382 znany jest ze swojej działalności warsztatowej, oraz chęci dzielenia się wiedzą Na twoje pytanie w sprawie tylnej piasty odpowiedziałem w oddzielnym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.