Gość mrgeo Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam. Właśnie żona mi oznajmiła że nie mogła wychamować na naszym podwórku i ..... mam zderzak do wymiany - ona nie Moje pytanie brzmi: czy zderzak do kombiaka jest inny niż w sedanie lub hatchback? Muszę coś wynaleźć. Na allegro widziałem kilka zderzaków i mało się różnią. Wiadomo, diabeł tkwi w szczegółach. Proszę o podpowiedź już doświadczonych i naprawiających. Już troszkę się dowiedziałem. Na pewno od sedana jest inny. Pozostaje hatchback, na fotkach jest prawie identyczny. Jednakże jeśli ktokolwiek z szanownych forumowiczów ma jakieś doświadczenie tym temacie proszę o wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Z tego co patrzylem w katalogu nissana to hatchback i kombi roznia sie tylko koncowka. Hatchback ma numer 850229f500, kombi 8540229F700. Porownyqalem autka z 1999r z sierpnia E2 type, 5 biegowa skrzynia biegow .Jak jeszcze nie zalatwiles a bede jutro w miescie to porownam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrgeo Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Z tego co patrzylem w katalogu nissana to hatchback i kombi roznia sie tylko koncowka. Hatchback ma numer 850229f500, kombi 8540229F700. Porownyqalem autka z 1999r z sierpnia E2 type, 5 biegowa skrzynia biegow .Jak jeszcze nie zalatwiles a bede jutro w miescie to porownam. Chętnie poczekam i będę wdzięczny, bo ja nie mam gdzie się rozejrzeć by porównać w realu Oczywiście chodzi mi o zderzak tylny, bo nie napisałem dokładnie, to z roztrzęsienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Mergo dopiero dzisiaj mialem okazje porownac bo tamtej primerki nie bylo ale ten zdrzek jest inny . Musisz szukac od kombi. Z tego co pomierzylem to tyl zderzaka tam gdzie zachodzi klapa u Ciebie jest szerszy. . Mierzylem od primerki p11 kombi z 1999r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrgeo Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 (edytowane) Mergo dopiero dzisiaj mialem okazje porownac bo tamtej primerki nie bylo ale ten zdrzek jest inny . Musisz szukac od kombi. Z tego co pomierzylem to tyl zderzaka tam gdzie zachodzi klapa u Ciebie jest szerszy. . Mierzylem od primerki p11 kombi z 1999r. Krzysiek1958 ! Nie wiem jak Ci dziękować za taką bezinteresowność . Jalk będę w Twojej okolicy zajadę z browarkiem Edytowane 15 Stycznia 2011 przez mrgeo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Dobrze. W koncu po to jestesmy na forum zeby jeden drugiemu pomagac. To byla minuta roboty i satysfakcja ze sie komus pomoglo. A dla Ciebie mniej stresu . Zamawiac od hachtbacka czy nie. Pasuje czy nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Jak rozpoznać zderzak do kombi? Bardzo prosto. Zderzaki do sedana i hatchback'a mają wycięcia na podświetlenie tablicy rejestracyjnej a do kombi nie bo oświetlenie jest w klapie. W wersji kombi po lifcie nie ma też otworu na ucho do holowania bo jest ono pod zderzakiem. Poza tym wydaje mi się że zderzak do kombi jest trochę dłuższy po bokach. Nawiasem mówiąc to ciężko dostać ten zderzak używany w jakimś logicznym stanie. Pozdrawiam. Bart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Jak rozpoznać zderzak do kombi? Bardzo prosto. Zderzaki do sedana i hatchback'a mają wycięcia na podświetlenie tablicy rejestracyjnej a do kombi nie bo oświetlenie jest w klapie. W wersji kombi po lifcie nie ma też otworu na ucho do holowania bo jest ono pod zderzakiem. Poza tym wydaje mi się że zderzak do kombi jest trochę dłuższy po bokach. Nawiasem mówiąc to ciężko dostać ten zderzak używany w jakimś logicznym stanie. Pozdrawiam. Bart. Witam Kolego ja mam P11 Sedan i oświetlenie tablicy w klapie.P11 Hatchback mojego znajomego tez ma oświetlenie tablicy w klapie wiec nie bardzo piszesz ze są wycięcia w zderzaku?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Kolego ja mam P11 Sedan i oświetlenie tablicy w klapie.P11 Hatchback mojego znajomego tez ma oświetlenie tablicy w klapie wiec nie bardzo piszesz ze są wycięcia w zderzaku?? Pozdrawiam Ok, moja wypowiedź dotyczyła P11.144. Zasugerowałem się drugim postem w którym autor pisał że brał pod uwagę samochody z sierpnia 1999. Moja pomyłka bo brałem pod uwagę wrzesień 1999 a wtedy już produkowano P11.144. Często na forum ludzie nie precyzują modelu P11.144 i tak na prawdę nie wiadomo czasem o czym pisać. Jedni mówią na nią np. P11 z roku 2000 albo P11 po lfcie itp. Jeżeli wprowadziłem w błąd to przepraszam natomiast na pewno to co napisałem ma pokrycie w P11.144 i WP11.144. Pozdrawiam. Bart. Edytowane 17 Stycznia 2011 przez Bart-qlka2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ok, moja wypowiedź dotyczyła P11.144. Zasugerowałem się drugim postem w którym autor pisał że brał pod uwagę samochody od września 1999 a wtedy już produkowano P11.144. Często na forum ludzie nie precyzują modelu P11.144 i tak na prawdę nie wiadomo czasem o czym pisać. Jedni mówią na nią np. P11 z roku 2000 albo P11 po lfcie itp. Jeżeli wprowadziłem w błąd to przepraszam natomiast na pewno to co napisałem ma pokrycie w P11.144 i WP11.144. Pozdrawiam. Bart. Po tym co napisałeś aż sam się przestraszyłem ze ktoś mi coś w maszynie przerobił i poszedłem do garażu sprawdzić Co do precyzowania modelu to się z tobą w pełni zgadzam, często z tego powodu są niejasności. Najważniejsze ze już wszystko wyjaśnione i problem rozwiązany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi