kuziemek Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ostatnio zahaczyłem lusterkiem no i pękło... niestety. Dokładnie chodzi o lusterko prawe zewnętrzne w samochodzie Nissan Primera 2004. Spory wybór jest na allegro, zastanawiam się tylko, czym mogą różnić się lusterka w wersji europejskiej i angielskiej? Dodam, że mój samochód był produkowany w Anglii. Druga sprawa, czy ktoś wymieniał lusterko w p12? Jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ostatnio zahaczyłem lusterkiem no i pękło... niestety. Dokładnie chodzi o lusterko prawe zewnętrzne w samochodzie Nissan Primera 2004. Spory wybór jest na allegro, zastanawiam się tylko, czym mogą różnić się lusterka w wersji europejskiej i angielskiej? Dodam, że mój samochód był produkowany w Anglii. Druga sprawa, czy ktoś wymieniał lusterko w p12? Jeżeli tak to proszę o jakieś wskazówki. P12 było produkowane w Anglii Nie uściśliłeś dokładnie co chcesz wymienić, lusterko składa się z obudowy i wkładu Jeśli chodzi o wkład to pamiętaj, że masz podgrzewany oryginalnie i taki musisz kupić, na autogiełdzie koszt ok. 60-70 PLN Wymiana jest prosta, podważasz wkład lusterka i wyskakuje z zatrzasków, następnie odpinasz kostke od ogrzewania. Najważniejsze !!!!, są 2 typy wkładów (chodzi tutaj o sposób mocowania wkładu kwadrat lub koło- ja mam koło), które sa w P12 przed kupnem wyjmij stary wkład i zobacz jak jes u ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziemek Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Niestety chodzi o to, że wkład jest cały, a obudowa pęknięta i kawałek odłamany. Więc chodzi mi o wymianę całego lusterka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Musisz zdjąć (zatrzaski) trójkąt plastikowy od wewnątrz i odkręcić nakrętki, którymi przymocowane jest lusterko. Dasz sobie radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.