jaro2013 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam. Może się ktoś orientuje jak wygląda gwarancja na QQ sprowadzonego z unii europejskiej. Kolega kupił rocznego i chciałby kontynuowac gwarancję w ASO w Polsce. Pytal mnie jako użytkownika lecz nie jestem w stanie mu nic doradzic. Ma dzwonic do ASO ale tak sobie myślę że może ktoś miał już podobną sytuację. Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam. Może się ktoś orientuje jak wygląda gwarancja na QQ sprowadzonego z unii europejskiej. Kolega kupił rocznego i chciałby kontynuowac gwarancję w ASO w Polsce. Pytal mnie jako użytkownika lecz nie jestem w stanie mu nic doradzic. Ma dzwonic do ASO ale tak sobie myślę że może ktoś miał już podobną sytuację. Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam Jesli jest to samochód taki jak sprzedawany w Polskich salonach,na zachodzie miał przeglad zrobiony w serwisie to gwarancja obowiazuje ale na warunkach importera na Polske.W niektórych krajach unii gw.na Nissany wynosiła 4-5 lat w zaleznosci od modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
em Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nissan pod koniec tego roku ponoć też ma wprowadzić wydłużenie gwarancji do 5 lat na polskę. Ma to obowiązywać nowe samochody jak i te zakupione w 2010 r. (oczywiście odpłatnie). Taka informację uzyskałem od sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro2013 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dzięki koledzy za wpisy ale chodzi mi, a raczej kumplowi jakie czynności ewentualnie jakie dokumenty są potrzebne aby ASO Nissan w polsce uznało gwarancję z kraju UE. Wiem że można ich zapytac ale może ktoś na forum ma już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Dzięki i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Dzięki koledzy za wpisy ale chodzi mi, a raczej kumplowi jakie czynności ewentualnie jakie dokumenty są potrzebne aby ASO Nissan w polsce uznało gwarancję z kraju UE. Wiem że można ich zapytac ale może ktoś na forum ma już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Dzięki i pozdrawiam. Książka serwisowa podbita przez dealera sprzedającego samochód i ew.wpisy z przeglądów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość R35 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Samochody sprzedane przez ASO na terenie Europy sa objete gwarancja na 3 lata lub 100 000 km zaleznie co nastapi pierwsze. Kazde legalnie sprzedane auto ma PAN EUROPEAN WARRANTY i musi posiadac pelen zestaw dokumentow i z zarejestrowanymi przegladami. Z serwisem w Polsce nie bedzie problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
undefine Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Witam. Może się ktoś orientuje jak wygląda gwarancja na QQ sprowadzonego z unii europejskiej. Kolega kupił rocznego i chciałby kontynuowac gwarancję w ASO w Polsce. Pytal mnie jako użytkownika lecz nie jestem w stanie mu nic doradzic. Ma dzwonic do ASO ale tak sobie myślę że może ktoś miał już podobną sytuację. Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam nie wiem jak z nissanem, ale w przypadku focusów "uznanie" gwarancji wymaga przeglądu "odnowienia gwarancji" i oczywiście podbijaniem książki serwisowej. Podobno w szczególnych przypadkach wymaga też zgody Ford Polska. Jak tutaj - najprościej jak napiszesz do Nissan polska maila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.