Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Gwarancja na samochód sprowadzony .

jaro2013

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Może się ktoś orientuje jak wygląda gwarancja na QQ sprowadzonego z unii europejskiej. Kolega kupił rocznego i chciałby kontynuowac gwarancję w ASO w Polsce. Pytal mnie jako użytkownika lecz nie jestem w stanie mu nic doradzic. Ma dzwonic do ASO ale tak sobie myślę że może ktoś miał już podobną sytuację.

Z góry dzięki za ewentualne odpowiedzi. Pozdrawiam

Witam. Może się ktoś orientuje jak wygląda gwarancja na QQ sprowadzonego z unii europejskiej. Kolega kupił rocznego i chciałby kontynuowac gwarancję w ASO w Polsce. Pytal mnie jako użytkownika lecz nie jestem w stanie mu nic doradzic. Ma dzwonic do ASO ale tak sobie myślę że może ktoś miał już podobną sytuację.

Jesli jest to samochód taki jak sprzedawany w Polskich salonach,na zachodzie miał przeglad zrobiony w serwisie to gwarancja obowiazuje ale na warunkach importera na Polske.W niektórych krajach unii gw.na Nissany wynosiła 4-5 lat w zaleznosci od modelu.

Nissan pod koniec tego roku ponoć też ma wprowadzić wydłużenie gwarancji do 5 lat na polskę. Ma to obowiązywać nowe samochody jak i te zakupione w 2010 r. (oczywiście odpłatnie). Taka informację uzyskałem od sprzedawcy.

Dzięki koledzy za wpisy ale chodzi mi, a raczej kumplowi jakie czynności ewentualnie jakie dokumenty są potrzebne aby ASO Nissan w polsce uznało gwarancję z kraju UE. Wiem że można ich zapytac ale może ktoś na forum ma już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Dzięki i pozdrawiam.

Dzięki koledzy za wpisy ale chodzi mi, a raczej kumplowi jakie czynności ewentualnie jakie dokumenty są potrzebne aby ASO Nissan w polsce uznało gwarancję z kraju UE. Wiem że można ich zapytac ale może ktoś na forum ma już jakieś doświadczenia w tym zakresie. Dzięki i pozdrawiam.

Książka serwisowa podbita przez dealera sprzedającego samochód i ew.wpisy z przeglądów.

Samochody sprzedane przez ASO na terenie Europy sa objete gwarancja na 3 lata lub 100 000 km zaleznie co nastapi pierwsze. Kazde legalnie sprzedane auto ma PAN EUROPEAN WARRANTY i musi posiadac pelen zestaw dokumentow i z zarejestrowanymi przegladami. Z serwisem w Polsce nie bedzie problemu.

nie wiem jak z nissanem, ale w przypadku focusów "uznanie" gwarancji wymaga przeglądu "odnowienia gwarancji" i oczywiście podbijaniem książki serwisowej. Podobno w szczególnych przypadkach wymaga też zgody Ford Polska. Jak tutaj - najprościej jak napiszesz do Nissan polska maila :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...