Gość energy259 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Witam od wczoraj w przednim zawieszeniu zaczęło coś skrzypieć lekka nierówność na drodze i już skrzypi a nawet jak bujam samochodem na postoju też coś skrzypi jakby gdzieś się woda dostała coś gumowego może amortyzator nie mogę tego zlokalizować. ma ktoś jakieś pomysły ? terrano II edit: zapomniałem dopisać skręcając kołami też skrzypi. nie są to ograniczniki ps. no fakt stary mój tyran już jest wielkość do szafy też podobna no ale czemu skrzypi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_a Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 sprawdz łacznik stabilizatora przód i tył lubi skrzypieć pozdr. Daniel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 sprawdzone ewidentnie coś z przodu tylko nie mogę załapać co normalnie wstyd gdzieś na parking wjechać dzisiaj byłem w centrum uwagi pod urzędem gminy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erp. Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 sprawdzone ewidentnie coś z przodu tylko nie mogę załapać co normalnie wstyd gdzieś na parking wjechać dzisiaj byłem w centrum uwagi pod urzędem gminy Witam, odgłos skrzypienia w mym terranku wydawał dolny sworzeń wahacza po odsłonięciu gumy która go osłania zlokalizowałem spore ognisko rdzy. Na trochę pomogło porządne naoliwienie lecz nie obeszło się bez wymiany na nowy element. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 jutro sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 14 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 WD-40 w łapę i pryskaj na grubo każdy synerblok i bujaj w końcu się uciszy i wtedy zobacz co tam się zaciera, nasmaruj, ew wymień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 5891michal Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Witam, a ja bym proponował obejrzeć drążek reakcyjny łączący wahacz z ramą. Często tulejka jest przetarta a gumy stare i wybite co powoduje że sam drążek drze o ramę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość energy259 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 dzisiaj przed jazdą wszystkie ruchome części w przednim zawieszeniu nasmarowałem smarem w sprayu no i się uciszyło ale nie wiem co po zaliczeniu kilku głębszych kałuży skrzypienie wróciło muszę jeszcze raz dokładnie się nasłuchać co tam skrzypi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Smarowniczka w łapę i śmignąć wszystkie kalamitki w przednim zawiasie - na każdym swożniu, i chyba na końcówkach drążków są. I jeszcze tam kilka się znajdzie. Jak się nie smaruje to jak stary żuk będzie skrzypiał - a to już kwas jest ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.