Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzypi z przodu jak stara szafa

Gość energy259

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od wczoraj w przednim zawieszeniu zaczęło coś skrzypieć lekka nierówność na drodze i już skrzypi a nawet jak bujam samochodem na postoju też coś skrzypi jakby gdzieś się woda dostała coś gumowego może amortyzator nie mogę tego zlokalizować. ma ktoś jakieś pomysły ?

terrano II

edit: zapomniałem dopisać skręcając kołami też skrzypi. nie są to ograniczniki :rolleyes:

ps. no fakt stary mój tyran już jest wielkość do szafy też podobna no ale czemu skrzypi :rofl:

sprawdzone :P ewidentnie coś z przodu tylko nie mogę załapać co :devil: normalnie wstyd gdzieś na parking wjechać dzisiaj byłem w centrum uwagi pod urzędem gminy :dribble:

Witam, odgłos skrzypienia w mym terranku wydawał dolny sworzeń wahacza po odsłonięciu gumy która go osłania zlokalizowałem spore ognisko rdzy. Na trochę pomogło porządne naoliwienie lecz nie obeszło się bez wymiany na nowy element.

post-19518-0-59472000-1294951345_thumb.jpg

Gość 5891michal

Witam, a ja bym proponował obejrzeć drążek reakcyjny łączący wahacz z ramą. Często tulejka jest przetarta a gumy stare i wybite co powoduje że sam drążek drze o ramę. Pozdrawiam

dzisiaj przed jazdą wszystkie ruchome części w przednim zawieszeniu nasmarowałem smarem w sprayu no i się uciszyło ale nie wiem co :lol: po zaliczeniu kilku głębszych kałuży skrzypienie wróciło muszę jeszcze raz dokładnie się nasłuchać co tam skrzypi :devil:

Smarowniczka w łapę i śmignąć wszystkie kalamitki w przednim zawiasie - na każdym swożniu, i chyba na końcówkach drążków są. I jeszcze tam kilka się znajdzie.

Jak się nie smaruje to jak stary żuk będzie skrzypiał - a to już kwas jest ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...