witek01 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Problem dotyczy X-traila 2.2 dci 2006 z filtrem DPF. Podczas pracy silnika miga cały czas zielona kontrolka filtra DPF,auto pracuje w trybie awaryjnym, próbowałem wypalić - bez efektu, Serwis stwierdził że filtr nie jest zapchany ,a jest błąd czujnika temperatury spalin za DPF (P0438),że jest uszkodzony , zamówiłem nowy , wymieniłem , błędy wykasowane i na komputerze pokazuje błędów brak. Ale nie ma efektu, cały czas miga i auto jeździ w trybie awaryjnym, dodam że po zgaszeniu auta ta kontrolka jeszcze kilka razy mignie i dopiero zgaśnie, po włączeniu stacyjki pali się i po uruchomieniu zaczyna migać. Może ktoś pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 a ile robisz km dziennie ze sie tak zapytam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość logis Opublikowano 15 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Problem dotyczy X-traila 2.2 dci 2006 z filtrem DPF. Podczas pracy silnika miga cały czas zielona kontrolka filtra DPF,auto pracuje w trybie awaryjnym, próbowałem wypalić - bez efektu, Serwis stwierdził że filtr nie jest zapchany ,a jest błąd czujnika temperatury spalin za DPF (P0438),że jest uszkodzony , zamówiłem nowy , wymieniłem , błędy wykasowane i na komputerze pokazuje błędów brak. Ale nie ma efektu, cały czas miga i auto jeździ w trybie awaryjnym, dodam że po zgaszeniu auta ta kontrolka jeszcze kilka razy mignie i dopiero zgaśnie, po włączeniu stacyjki pali się i po uruchomieniu zaczyna migać. Może ktoś pomóc? z tego co pamiętam czujniki sa 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek01 Opublikowano 15 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2011 Jeżdżę różnie ok. 50 km dziennie, to się stało po 60 km jazdy w trasie, a jeśli chodzi o czujniki to tak są 2 jeden w Dpf drugi za DPF, wymieniłem ten drugi bo w serwisie powiedzieli że uszkodzony jest tylko ten drugi (za DPF), jak pisałem po wymienianie błędów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.