Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z tankowaniem

Gość damianek2304
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damianek2304

witam mam problem z tankowaniem butli ponieważ chciałem zatankować gaz i nie dało rady próbowałem zatankować na kilku stacjach LPG i nic. co to może być prosze o pomoc .

ale co się dzieje>??? pistolet odbija?? może się pływak zawiesił, weź gumowy młotek i walnij w butlę??

spróbuj, ale z drugiej strony jak jest butla pusta to może warto wykręcić wielozawór i zobaczyć dlaczego się zwiesił

Gość damianek2304

ok dzięki za rady napisze jak sprawdzę

próbowałem dzisiaj stukałem młotkiem i nic nawet jak pojechałem tankować przy tankowaniu też pukałem i nic to nie dało :-(

o to chyba trochę skomplikowane?

nie przesadzaj, potrzebujesz imbusa i dwóch płaskich kluczy i tyle, odkręcasz przewody miedziane gazowe i wykręcasz wielozawór, bbbaaarrrdxszzzooo ostrożnie, bo w butli jest pewnie jeszce trochę gazu i zacznie wylatywać, ale się nie przejmuj, tylko nie dotykaj paluchami bo sobie przymrozisz i jak wszystko wyleci to odkręcasz i jest na wierzchu TU masz jak to wygląda

to lepiej niech spuści z węża doprowadzającego tam zawsze jest gaz połączony z butlą zakręc zaworek i odkręć grubą rurę a potem delikatnie sobie poluzuj śrubę zaworu i sobie spokojnie wyleci ,,,bez nerwów ,,, a potem ibusy mmmm

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...