Gość BRX Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 witam serdecznie, mam taki problem z moją mirką że ostatnio zaczęły się sypać detale. na pierwszy ogień poszły nawiewy ale to już wyczytałem że prawdopodobnie płytka. natomiast z wycieraczkami są niezłe jaja, mianowicie: W zależności od tego czy szyba jest mokra i wycieraczki mają poślizg na wszystkich biegach chodzą tak samo i nie ma możliwości ich wyłączenia. Na pierwszym biegu w gruncie rzeczy robią co chcą. jak mocno pada to chodzą takim samym tempem jak na drugim a przecież powinny tylko co jakiś czas przecierać. jak już pożądnie wytrą szybę i robi sie opór to powoli zwalniają aż w końcu zatrzymują się prawidłowo na dole. gdy po chwili znów pokropi potrafią przetrzeć szybę i znów się zatrzymać. Genaralnie teraz w zimie żeby je unieruchomić trzeba wyłączyć zapłon i chwile poczekać. najgorzej jest jak jest chlapa bo wtedy trzeba przecierać płynem i one mażą i mażą i mażą, szyba brudna one chodzą i znowy płynem i znowu szaleją, no cyrk na kółkach. Help. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sweet_satan Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 To chodzą caly czas, czy tylko jak włączysz? Jak cały czas to wyjmij bezpiecznik wycieraczek, bo Ci szybę porysują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BRX Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 no jak już je włącze i szyba jest mokra to chodzą i nie da sie ich wyłączyć chyba ze szyba przeschnie od pędu powietrza i jest opór (wiadomo, guma trąca o suche szkło to opór). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.