papisp Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Przy skręcie kierownicą maksymalnie w prawo zapala się ABS, Gaśnie po ponownym rozruchu. Podejrzewam przetarty przewód od czujnika przedniego koła pewnie dotyka masy i to powoduje błąd. Może ktoś miał taką usterkę i gdzie szukać przetarcia w, którym kole? Macałem te przewody ale nic nie wymacałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Przy skręcie kierownicą maksymalnie w prawo zapala się ABS, Gaśnie po ponownym rozruchu. Podejrzewam przetarty przewód od czujnika przedniego koła pewnie dotyka masy i to powoduje błąd. Może ktoś miał taką usterkę i gdzie szukać przetarcia w, którym kole? Macałem te przewody ale nic nie wymacałem. nie musi być przetarty kabel.. po prostu gubi sygnał jak skręcisz na maxa (też tak miałem). Zdejmij koło(pewnie nawaliło błota, klocki też zapyliły) i powyczyszczaj wszystko w obrębie czujnika.. powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Tu masz opis diagnostyki ABSu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bedow/ powinno coś wyjaśnić gdzie masz szukać przyczyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papisp Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Którego koła się czepić?? zapala nawet na postoju skręcając w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GeorgeGt Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Którego koła się czepić?? zapala nawet na postoju skręcając w prawo zacznij od prawego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandos el brodos Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Opory na wtyczkacz sprawdzasz i wiesz (ok.2 OMy) Może się przeciera przewód tak że tego z zewnątrz nie widać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.