boren Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Witam szanowne grono, Posiadam Primerę P11 z 2001 r. (1.8 QG). Auto wyposażone jest w radio z odtwarzaczem na kasety. Ponieważ te samochody posiadały (chyba) także wersję z odtwarzaczem CD chciałbym dokonać podmiany (przy okazji wymienić wyświetlacz, który pokazuje połowę tekstu). W związku z tym mam pytanie. Czy taka zamiana polega wyłącznie na wyjęciu jednego modułu i włożeniu/podłączeniu innego czy też trochę trzeba będzie przerabiać. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 a jakie masz dokłądnie radio?? cała zabudowa?? jak tak to ma wyjście na zmieniarkę, która powinna być w bagażniku po lewej stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 W P11.144 nie było fabrycznego radia z CD, tylko zmieniarka na 6 płyt w bagażniku. edit: poszły posty równocześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 tak cała zabudowa, zintegrowane w wyświetlaczem lcd....kurcze głowę bym dał, że nie dawno widziałem P11 z CD (nie zmieniarką). W mnie nie ma zmieniarki, no chyba że jest gdzieś zadekowana a ja jej jeszcze nie odkryłem Ew. czy dokupienie zmieniarki do droga impreza + montaż oczywiście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 sprawdź w bagażniku po lewej, pod osłonami, po prawej masz lewarek a po lewej zmieniarkę jak na siłę chcesz zmienić radio to potrzebujesz maskownicy z przyciskiem do awaryjnych i możesz włożyć co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 Jeśli byś chciał kupić zmieniarkę, to na alledrogo jest tego sporo. Ze zmieniarką musisz dostać kod odblokowujący do NATS-a - gdzieś na forum czytałem, że ktoś kupił bez kodu i były problemy. Ano, i nie zawsze jest kabel w bagażniku wyprowadzony - mogą być problemy z kupnem odpowiedniego, bo wtyczka jest nietypowa. Model zmieniarki to Clarion PN-2144F (ja taką mam), ale ja np mam z nią problemy. Będę ją niedługo 2-gi raz rozkręcał, bo mi się szufladki magazynku blokują, zacinają. Nie wiem czy to przez mrozy, czy może magazynek do wymiany, ale tym razem rozkręcę i dokładnie obejrzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boren Opublikowano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 no niestety nie mam takiego urządzenia. w takim razie pozostaje mi transmiter mp3 albo taka przejściówka na kasetę. BTW bo pada mi wyświetlacz od radia, jak go wymienię to muszę kupić moduł razem z radiem a żeby toto działało to chyba trza to odkodować, no chyba że da rade odseparować od tego sam wyświetlacz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2011 odkodować musisz radio bo jest powiązane z NATS-em a panel zewnętrzny powinien działać bez kodowania, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.