DINO Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 co???? czujnik (taki z ktorego wychodzi tylko 1 kabelek) puszcza na ten kabelek albo masę (jak nie ma ciśnienia) albo nic (jak ciśnienie jest) ot cała filozofia. DO żaróweczki, która ma robić za czujnik ciśnienia podłacza się z jednej strony plus po stacyjce, a z drugiej ten właśnie kabelek od czujnika. dokłądnie, chyba źle się wyraziłem heheh chodzi o to, że jak podłączy się tam + to wtedy działa bo z - nic nie da mój błąd w opisie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wisiek Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam.Zawsze świeci 25s czy na zimnym czy na ciepłym czy go zgaszę i zapalę w tej samej sekundzie czy po minucie czy po godzinie czy po 12godzinach. Z czujnika wychodzi - czy + ? Witam.Podłączyłem kabelki jeden do czujnika drugi do aku....+ żarówka nie świeciła a żeby było śmieszniej to na zdjętym kabelku z czujnika uruchomiłem silnik a kontrolka się zaświeciła i świeciła 25sekund. Dla mnie to czarna magia .Wynika z tego że mam popiepszoną elektronikę i potrzebny jest elektryk.Stasiek. mi to wygląda na zaworek w pompie oleju Kupiony w sklepie nowy czujnik od ciśnienia oleju był uszkodzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piwek_2007 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Witam! mam identyczny problem jak Stasiek.zapalam auto i 20 sekund świeci kontrolka oleju po czym gaśnie i jet ok i tak za każdym razem.Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny silnik.Odpiołem przewody z dwóch czujników i o dziwo po 20 magicznych sekundach kontrolka zgasła.Mechanik zmierzył ciśnienie i jest ok tylko ta cholerna kontrolka.Co robić PROSZĘ POMOCY!!! A może STASZEK znalazł rozwiązanie. Dodam że czujników zmieniłem 3szt Edytowane 5 Listopada 2011 przez piwek_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi