Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 1500 diesel ciśnienie oleju

Gość wisiek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

co????

czujnik (taki z ktorego wychodzi tylko 1 kabelek) puszcza na ten kabelek albo masę (jak nie ma ciśnienia) albo nic (jak ciśnienie jest)

ot cała filozofia.

DO żaróweczki, która ma robić za czujnik ciśnienia podłacza się z jednej strony plus po stacyjce, a z drugiej ten właśnie kabelek od czujnika.

dokłądnie, chyba źle się wyraziłem heheh chodzi o to, że jak podłączy się tam + to wtedy działa bo z - nic nie da mój błąd w opisie

• 2 tygodnie później...

Witam.Zawsze świeci 25s czy na zimnym czy na ciepłym czy go zgaszę i zapalę w tej samej sekundzie czy po minucie czy po godzinie czy po 12godzinach. Z czujnika wychodzi - czy + ?

Witam.Podłączyłem kabelki jeden do czujnika drugi do aku....+ żarówka nie świeciła a żeby było śmieszniej to na zdjętym kabelku z czujnika uruchomiłem silnik a kontrolka się zaświeciła i świeciła 25sekund. Dla mnie to czarna magia .Wynika z tego że mam popiepszoną elektronikę i potrzebny jest elektryk.Stasiek.

mi to wygląda na zaworek w pompie oleju

Kupiony w sklepie nowy czujnik od ciśnienia oleju był uszkodzony.

• 8 miesięcy temu...
Gość piwek_2007

Witam! mam identyczny problem jak Stasiek.zapalam auto i 20 sekund świeci kontrolka oleju po czym gaśnie i jet ok i tak za każdym razem.Nie ma znaczenia czy ciepły czy zimny silnik.Odpiołem przewody z dwóch czujników i o dziwo po 20 magicznych sekundach kontrolka zgasła.Mechanik zmierzył ciśnienie i jest ok tylko ta cholerna kontrolka.Co robić PROSZĘ POMOCY!!!

A może STASZEK znalazł rozwiązanie.

Dodam że czujników zmieniłem 3szt

Edytowane przez piwek_2007