pe12 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam serdecznie, od grudnia jestem posiadaczem P12 z 2003 HATCHBACK i mam następujący problem dotyczący kamery. Między szybką a kamerą znalazło się błoto pośniegowe z cząsteczkami piasku co uniemożliwia lub ogranicza obserwację terenu podczas cofania (jak się tam dostało pojęcia nie mam). Nie chcę próbować się tam dostać na siłę aby "nowego" auta nie uszkodzić na dzień dobry. Pomóżcie i powiedzcie proszę jak oczyścić szybkę znajdującą się przed kamerą i jak to rozebrać tzn. od czego zacząć aby niczego nie zepsuć. Pozdrawiam, Pe12 PS. szukałem na ten temat na forum ale, albo nie miałem szczęścia, albo je miałem i jestem pierwszy z tym problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Z tego co wiem to ta "szybka" jest raczej zintegrowana z kamerą. Dostaniesz się tam po otwarciu klapy bagażnika i zdjęciu osłony wykończeniowej. Sama kamera jest bodajże na 2 śrubki przykręcona ale od środka. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe12 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Ok, sprawdzałem na allegro i rzeczywiście może to i jest razem ale skoro dostał się tam piach to może i da się to rozmontować - nie zaszkodzi zobaczyć. Powiedzcie mi proszę jak dostać się do kamery o ile to możliwe to prosiłbym o szczegółowy instruktaż. Chodzi dokładnie o to jak demontuje się ten element pod rejestracją? To jest na jakieś zaczepy? Czy może przy otwartym bagażniku trzeba gdzieś odkręcić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pe12 Jak to zdemontować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 musisz od środka odkręcić. zdejmij osłony plastikowe tylnej części klapy i odkręcasz blendę kamerkę wyjmujesz ja u Siebie wyjąłem to szkiełko i od czasu do czasu przecieram tylko teraz a jak się popsuje to kupię używkę kamerkę na allegro za 100 zł i wymienię czas naprawy to max godzinka acha uważaj na spinki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 prościej sie nie da i tu drugi krok.Nowy Obraz - mapa bitowa (2).BMP Nowy Obraz - mapa bitowa.BMP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pe12 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Dzięki, bardzo mi pomogliście. Problem rozwiązany temat do zamknięcia. Pozdrowienia dla forumowiczów. Pe12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.