woj1234 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 to ze pokazuje spalanie 15 l na postoju tak ma byc to nie jest błąd, wp12 2003 1,9 dci 60-62 litry jakos tak max 65 co do stukow koncowki drązka lub łączniki stablizatorów u mnie nic nie chrobocze , chrobocze abs dopiero wtedy kiedy trzeba , jak by sie testowal co ruszenie to by padały te absy jak muchy i nie byloby komfort z jazdy ( np w korkach...) witam,dzięki za pomoc mam jeszcze kilka pytań komp pokazuje 15l/100 na postoju,ale jak stoję dłuższy czas to na kompie rośnie np;z 6,2l/100 na 6,3 i dalej leci 6,4 i tak dalej rośnie dopóki nie ruszę.chyba coś nie tak z tym moim kompem bo przy tankowaniu auta wskazówka paliwa była na ostatniej białej kresce na zegarze a wlałem tylko 35l,jak lepiej tankować to auto wyjeżdżając paliwo do rezerwy,czy jak leci.na kompie pokazuje że jeszcze 150km chyba mogę jeszcze przejechać,ale to 150km do rezerwy,czy w tych 150km mam zatankować np;przy 70km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciej__ Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 witam,dzięki za pomoc mam jeszcze kilka pytań komp pokazuje 15l/100 na postoju,ale jak stoję dłuższy czas to na kompie rośnie np;z 6,2l/100 na 6,3 i dalej leci 6,4 i tak dalej rośnie dopóki nie ruszę.chyba coś nie tak z tym moim kompem bo przy tankowaniu auta wskazówka paliwa była na ostatniej białej kresce na zegarze a wlałem tylko 35l,jak lepiej tankować to auto wyjeżdżając paliwo do rezerwy,czy jak leci.na kompie pokazuje że jeszcze 150km chyba mogę jeszcze przejechać,ale to 150km do rezerwy,czy w tych 150km mam zatankować np;przy 70km. U mnie pokazuje spalanie do rezerwy. Jak zjedzie juz do 0 to jeszcze jest jakies 10-12 litrow w baku. Ja zawsze zalewam do pelna, wiec wynik jest powtarzalny. Z tym kompem to daj sobie spokoj bo on nigdy nie bedzie dokladny. Idiotyczne jest to rozwiazanie ze spaleniam na postoju... To, ze Ci rosnie jak stoisz tak szybko to pewnie dopiero co resetowales i przy chwilowym spalaniu 18/100 masz od razu duzy wplyw na srednia. Sprawdzaj sobie spalanie z dystrybutora i bedzie wiedzial najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj1234 Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 U mnie pokazuje spalanie do rezerwy. Jak zjedzie juz do 0 to jeszcze jest jakies 10-12 litrow w baku. Ja zawsze zalewam do pelna, wiec wynik jest powtarzalny. Z tym kompem to daj sobie spokoj bo on nigdy nie bedzie dokladny. Idiotyczne jest to rozwiazanie ze spaleniam na postoju... To, ze Ci rosnie jak stoisz tak szybko to pewnie dopiero co resetowales i przy chwilowym spalaniu 18/100 masz od razu duzy wplyw na srednia. Sprawdzaj sobie spalanie z dystrybutora i bedzie wiedzial najlepiej. czy na pewno pokazuje do rezerwy,jak zejdzie z kompa do zera to dopiero tankować,to na pewno tak jest.reset był dawno a na postoju rośnie dość szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi