Sebastia1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Koledzy, jesteście w stanie podać jaki opór powinien mieć prawidłowo działający czujnik wału korbowego (nie mylić z czujnikiem wałka)w nissanie x-trail 2,2 DCI z 2004? Dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Rezystancja: 1,850 - 2,450 ohm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba382 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Koledzy uczulam - że pomiary rezystancji wykazują że czujnik powinien być dobry, a w praktyce się okazuje niejadnokrotnie że jest do wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Gdzieś wyczytałem, że czujnik wału może być niesprawny a i tak nie wywali błędu Rezystancja: 1,850 - 2,450 ohm. Dzięki za info. Jeszcze mam pytanie (ponieważ nie znam się zbytnio): opór trzeba badać w jakiejś określonej temperaturze otoczenia? Jeśli tak to dla jakiej temperatury odnosi się podany opór. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeonMP Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 Nie mam informacji w jakiej temperaturze należy przeprowadzać pomiar. Obejrzyj go czy obudowa czujnika nie jest popękana. Te pęknięcia często wpływają na sygnały z czujnika. Najlepiej byłoby zmierzyć sygnał na oscyloskopie. http://img801.imageshack.us/img801/5439/czujnikckp.jpg Widok sygnału przy wolnych obrotach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastia1 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.