Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ciśnienie sprężania. Spaliny w kabinie.

Gość chappi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakie powinno być ciśnienie sprężania w silniku GA14DS? U mnie dzisiaj z pomiaru wyszło na kolejnych cylindrach:

1.15 MPa

1.2

niecałe 1.1

trochę ponad 1.25

W sumie spore różnice... Czy powinienem się tym martwić? Śmierdzi trochę spalinami w aucie, a nie widać żeby dmuchało gdzieś z tłumika - ktoś mnie postraszył że to pierścienie na tłokach.... Co Wy na to?

Gość maciejka_sz

Twoj silnik powienien miec min. 9,5 (0,95). Jak zejdzie ponizej to wtedy trzeba sie martwic. Masz ekstra sprezanie. Spaliny w kabinie to efekt jakiejs nieszczelnosci w ukladzie wydechowym albo zaciaga Ci gdzies z tylu bo masz ukszodzona uszczelke w klapie albo t klapki w bagazniku co to sa od przewiettrzania samochodu a mieszcza sie z pawej i lewej strony pod zdezakiem w blotnikach.

PS: powitac kolege ze Szczecina... pochwal no sie co to masz za samochod.. rocznik, model itp.

Dzięki za odpowiedzi. Więc już się o swoje cylinderki nie martwię.

A co do tych dziur w wydechu czy nieszczelności w innych miejscach: tłumik oglądałem, wygląda na całej długości ok. Jak ktoś drugi w kabinie przygazuje to powinno być wyraźnie widać, że skądś dmucha? Gdzie dalej szukać?

Pozdrawiam ja i moje brązowopodobne N14 sedan 1.4 LX ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...