Gość chappi Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Witam Jakie powinno być ciśnienie sprężania w silniku GA14DS? U mnie dzisiaj z pomiaru wyszło na kolejnych cylindrach: 1.15 MPa 1.2 niecałe 1.1 trochę ponad 1.25 W sumie spore różnice... Czy powinienem się tym martwić? Śmierdzi trochę spalinami w aucie, a nie widać żeby dmuchało gdzieś z tłumika - ktoś mnie postraszył że to pierścienie na tłokach.... Co Wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Twoj silnik powienien miec min. 9,5 (0,95). Jak zejdzie ponizej to wtedy trzeba sie martwic. Masz ekstra sprezanie. Spaliny w kabinie to efekt jakiejs nieszczelnosci w ukladzie wydechowym albo zaciaga Ci gdzies z tylu bo masz ukszodzona uszczelke w klapie albo t klapki w bagazniku co to sa od przewiettrzania samochodu a mieszcza sie z pawej i lewej strony pod zdezakiem w blotnikach. PS: powitac kolege ze Szczecina... pochwal no sie co to masz za samochod.. rocznik, model itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KaZeLoT Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja widziałem jedną wielką dziurę... ;-) Sorry za OT.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chappi Opublikowano 21 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2005 Dzięki za odpowiedzi. Więc już się o swoje cylinderki nie martwię. A co do tych dziur w wydechu czy nieszczelności w innych miejscach: tłumik oglądałem, wygląda na całej długości ok. Jak ktoś drugi w kabinie przygazuje to powinno być wyraźnie widać, że skądś dmucha? Gdzie dalej szukać? Pozdrawiam ja i moje brązowopodobne N14 sedan 1.4 LX ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.