Gość laszlo Opublikowano 18 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam w Listopadzie kupiłem almere sr(emotion)97'. Stan super wymieniłem w niej narazie olej i filtry. Ale był jeden problem Spalanie. Niezależnie czy jechalem 90 czy 140 ciagle 9l/100 km. Niezalezne czy w trasie czy w miescie. Wydawało mi sie dużo , mam tez almere gti 99' (pali mi 6,5 na trasie przy spokojnej jezdzie). Nic nie dało czyszczenie przepływki, sprawdzanie sondy zmiana swiec i czyszczenie układu płynami stp i xeramix. NIetypowe dało radę przyspieszenie zapłonu. Wydaje sie dziwne ale naprawde działą. Zapłon na maksa przyspieszony i cofniety o 1mm (dla spokoju). Sam nie wierzyłem że to działa ale działa . Teraz spokojnie spalam w sr-ce 6.5 na trasie. P.S. Wersja z niemiec 90 koni. Może doczeka sie małych zmian Na wiosne postaram sie o zdjęcia gti-ka i sr-ki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość konopiec Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 powiem ci ze ja mam taka samo SR-ke i spalanie mam w granicach 9-9,5 litra w miescie do 100km/h...ale to na zimowych oponach i w taka pogode jak dzis... na letnich oponach wiosna, lato spalanie ok 7,5-8 litrow.. chyba wiec sprrobuje zrobic to c ty i sprawdze spalanie...choc i tak stoje sporo w korkach wiec spalanie wzrasta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość laszlo Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 powiem ci ze ja mam taka samo SR-ke i spalanie mam w granicach 9-9,5 litra w miescie do 100km/h...ale to na zimowych oponach i w taka pogode jak dzis... na letnich oponach wiosna, lato spalanie ok 7,5-8 litrow.. chyba wiec sprrobuje zrobic to c ty i sprawdze spalanie...choc i tak stoje sporo w korkach wiec spalanie wzrasta Juz mnie tak stresowalo to spalanie ze czsami wydawalo mi sie ze mniej pali w miscie niz na trasie Ale ogolnie oszczedny to nasz silnik nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.