Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Wyświetlacz monochromatyczny - opis funkcji

Gość Wojciech Kobos

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech Kobos

Witam

Prosiłbym o opis funkcji wyświetlacza monochromatycznego (pomarańczowego)- samochód posiadam od 2 dni i nie zdążyłem jeszcze wykumać co posiada ten wyświetlacz, jak na razie obczaiłem, że pokazuje chyba srednie zuzycie paliwa (mpg), oprócz tego chyba ile moge zrobić km na paliwie w baku.

Nie wiem czy można ustawić aktualne zużycie paliwa?, są jeszcze jakieś 2 timery i prędkość (mph)- ale nie wiem co ona przedstawia (nijak się ona ma do rzeczywistej).

Z góry serdecznie dzieki za pomoc :P

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Gość Wojciech Kobos

hejka

dzieki za wszelkie info, szkoda tylko , ze nie pokazuje bieżącego zużycia paliwa (przynajmniej ja nic o tym nie wiem) bo to uśrednione jest dobre właściwie tylko na dłuższych trasach - bez zatrzymywania się. Na krótkich odcinkach bardzo przekłamuje - tzn zawyża.

Aktualne spalanie zawsze możesz sprawdzić sam. Zatankuj do pełna, zrób reset wszystkiego I GAZ DO DECHY!!!!! Wtedy ci pokaże aktualne spalanie :):lol::jump:

Czy nie lepsza niespodzianka, że pokazuje np. średnie spalanie 8.5l, a po zatankowaniu wychodzi że 7l. :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...