marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Witam. Mam taka sprawę. Gdy jade i nagle skrecę kierownica w lewo to slychać takie stuki dochodzą jak by od strony prawego koła. nie wiem co jest grane.?? prosiłbym o jakaś rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 przegub?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Właśnie chyba to nie jest przegub bo jak skrece koła i rusze to nie strzela nic . jak jade powiedzmy z 50 km/h i wtedy bujne go w lewo to wtedy tak cos przeskoczy i stuknie nie wiem co to moze byc lukne na przegub też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 sprawdź końcówki przy wahaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Wachacze mialem zmieniane kompletne. kurde nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 Łączniki drążka stabilizatora Właśnie chyba to nie jest przegub bo jak skrece koła i rusze to nie strzela nic . jak jade powiedzmy z 50 km/h i wtedy bujne go w lewo to wtedy tak cos przeskoczy i stuknie nie wiem co to moze byc lukne na przegub też odgłos jest metaliczny czy taki bardziej stłumiony? jak nagle skręcisz auto przechyla się i rolą stabilizatora i łączniki jest przeniesienie części energii na drugi wahacz łączniki stabilizatora w P12 padają najszybciej po ok. 25-30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 łaczniki też były zmieniane. odgłos nie jest metaliczny. może to drązki kierownicze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 (edytowane) końcówki drążka sprawdź tak podnieś koło na lewarku (najlepiej jak masz dostęp do kanału) poproś kolegę żeby na uruchomionym silniku kręcił kierownicą szybko lewo - prawo (tak jak na przeglądzie rejestracyjnym) a ty chwyć dłonią za końcówkę jak mas luz to wyczujesz Edytowane 20 Stycznia 2011 przez Oskar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 No dokładnie to może juz też mam do wymiany. jaki jest koszt końcówek drązków stabilizatora? i ile może wziasc za robocizne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 kupowałem ostatnio bo też mam do wymiany firmy 555 koszt ok. 40-50 PLN wymiana ok. 50 - 100 para, zależy gdzie i u kogo jak to u nas w Polsce pamiętaj że po wymianie końcówek drążka trzeba ustawić zbieżność koszt ok. 70 - 80 przynajmniej u nas we Wrocławiu oczywiście można liczyć zwoje i nie ustawiać zbieżności ale .... zawsze jest ryzyko, że zbieżność jest jednak źle ustawiona i opony zjedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcopolo2010 Opublikowano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 dzieki za info bede działał z tym pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 20 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2011 pamiętaj najpierw sprawdź tak jak tobie opisałem czy to końcówki drążka kierowniczego a potem kupuj jeśli końcówki to tylko firmy 555 wstawiane były oryginalnie do P12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi