Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wymiana linki bagażnika, brak możliwości otwarcia klapy

Gość grzeniua

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w tytule: dziś przy zamykaniu klapy bagażnika w mojej N16 hatchback pękła lub spadła z jakichś prowadnic linka. Klapa pozostaje zamknięta i nie wiem jak się do tego dobrać aby nareperować. Czy jest jakaś możliwość otwarcia klapy od środka przez danie nura?

Zamek działa ale klamka chodzi zupełnie luźno.

Pzdr

Przepraszam - złe forum, przenosze na Almera...

Witam,

jak w tytule: dziś przy zamykaniu klapy bagażnika w mojej N16 hatchback pękła lub spadła z jakichś prowadnic linka. Klapa pozostaje zamknięta i nie wiem jak się do tego dobrać aby nareperować. Czy jest jakaś możliwość otwarcia klapy od środka przez danie nura?

Zamek działa ale klamka chodzi zupełnie luźno.

Pzdr

Spróbuj jak to napisałeś dać nura do bagażnika. Pzy zamku powinna być taka dźwigienka, ona za pomocą linki otwiera klapę. Może uda ci się popchnąć ją jakimś śrubokrętem.

zamekt.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Chodzi mi o tą dzwigienkę zaznaczoną strzałką

Pozdrowienia

Fajnie - dzięki! Nie wiedziałem, że taka dźwigienka istnieje ;) Jutro spróbuje podejrzeć to od środka ale nie wiem czy się dostanę jakoś...

Pzdr

Aha - jak już mi się uda klapę otworzyć to się muszę dostać do tego mechanizmu żeby nareperować.. Wie ktoś jak te osłony pościągać?

Udało mi się dotrzeć od środka i załączam zdjęcie bo nie poradziłem sobie z otwarciem. Próbowałem śrubokrętem jakoś grzebać ale bez skutku.. Wie ktoś gdzie szarpnąć lub za co pociągnąć?

post-4822-0-17021400-1295699086_thumb.jpg

czyli masz tą trudniejszą opcję. Masz klapę otwieraną przez wajchę pod siedzeniem?? W N15 było tak samo jak w Sunnym a nie wiem jak jest w N16.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...