Gość grzeniua Opublikowano 22 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Witam, proszę o podpowiedź jak otworzyć klapę bagażnika w N16 hatchback od środka - na załączonym zdjęciu widać jedynie kawałek mechanizmu. Nie da się otworzyć ponieważ klamka się zacięła i nie chce drgnąć. (Kluczyk i zamek działa bez problemu.) Pomóżcie! Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 musisz zdjąć plastik wewnętrznej osłony klapy i znajdziesz pod nim takie cięgienko, za które wystarczy pociągnąć. jedna ze śrub, którą trzeba odkręcić jest w uchwycie do zamykania klapy "bez brudzenia rąk", są też zatrzaski. po zdjęciu plastiku będziesz mógł też odkręcić klamkę i ją zreperować (przy okazji przesmaruj). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzeniua Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 musisz zdjąć plastik wewnętrznej osłony klapy i znajdziesz pod nim takie cięgienko, za które wystarczy pociągnąć. jedna ze śrub, którą trzeba odkręcić jest w uchwycie do zamykania klapy "bez brudzenia rąk", są też zatrzaski. po zdjęciu plastiku będziesz mógł też odkręcić klamkę i ją zreperować (przy okazji przesmaruj). Rączkę od zamykania odkręciłem i cięgno chodzi OK. tylko nie mogę osłony ściągnąć - nie chcę połamać zatrzasków a jeden przy uchwycie zamykania już strzelił.. W każdym razie myślałem, że uda się otworzyć klapę poprzez sam mechanizm a właśnie żeby zatrzasków nie uszkodzić.. Czy te zatrzaski się wyjmuje siłowo czy jest jakiś bezinwazyjny sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 ja to robiłem siłowo tylko, że latem i zatrzaski się nie połamały. jeśli masz możliwość to wstaw samochód do ciepłego garażu. w ostateczności można kupić nowe zatrzaski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.