Gość lascicill Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Hejka.... Mam pytanie. Wie ktos jak wymienic filtr nawiewu. Podobno ma to usprawnic go i przyspeszyc ocieplanie. A co do radia toproblem taki ze gra sobie bez problemu i nagle niby gra dalej ale nic nie slychac. Kiedy sciagne panel i przeczyszcze go to znowu troche podziala i tak w kolko. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 Hejka.... Mam pytanie. Wie ktos jak wymienic filtr nawiewu. Podobno ma to usprawnic go i przyspeszyc ocieplanie. A co do radia toproblem taki ze gra sobie bez problemu i nagle niby gra dalej ale nic nie slychac. Kiedy sciagne panel i przeczyszcze go to znowu troche podziala i tak w kolko. Pozdrawiam Po co tyle tematów... Filtr, jeśli jest jest za schowkiem pasażera, ściąga się schowek, blachę, odkręca i odsuwa się zaślepkę - wyjmuje filtr. Radio napraw w serwisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość terranosaur Opublikowano 23 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2011 co do radia miałem podobnie gdy była ustawiona funkcja precyzyjnego dostrajania radia a miałem kiepska antenę, co parę minut gubił sygnał i dostrajał na nowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi108 Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Po co tyle tematów... Filtr, jeśli jest jest za schowkiem pasażera, ściąga się schowek, blachę, odkręca i odsuwa się zaślepkę - wyjmuje filtr. Radio napraw w serwisie No niekoniecznie. W niektórych egezmplerzach bez klimy (ja tak mam) nie ma filtra kabinowego za schowkiem. Jest za to na pewno filtr znajdujący się w podszybiu nad schowkiem. Dostać się tam można demontujac wycieraczki szyby przedniej, potem długą plastikową osłonę, a potem odkręcając małą metalowa klapkę. Opisując inaczej - filtr ten jest nad silnikiem dmuchawy, ale dostaneisz się do niego tylko od zewnatrz. Nietstety nie dostaniesz zamieniika takiego filtra w żadnycm sklepie, nawet w serwisie nie bardzo wiedza że on tam jest. Ja ten filtr usunąłem zupełnie, bo był zapchany na amen i znacząco zmniejszał wydajność nadmuchu z zewnątrz pojazdu (przy obiegu wewnętrznym dmuchalo 2x mocniej). Niestety, bez tego filtra do obiegu dmuchawy dostają się różne liście, paprochy i trzeba by zamiast w miejsce filtra założyć drobną plastikową siateczkę lub cos podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 No niekoniecznie. W niektórych egezmplerzach bez klimy (ja tak mam) nie ma filtra kabinowego za schowkiem. Jest za to na pewno filtr znajdujący się w podszybiu nad schowkiem. Dostać się tam można demontujac wycieraczki szyby przedniej, potem długą plastikową osłonę, a potem odkręcając małą metalowa klapkę. Opisując inaczej - filtr ten jest nad silnikiem dmuchawy, ale dostaneisz się do niego tylko od zewnatrz. Nietstety nie dostaniesz zamieniika takiego filtra w żadnycm sklepie, nawet w serwisie nie bardzo wiedza że on tam jest. Ja ten filtr usunąłem zupełnie, bo był zapchany na amen i znacząco zmniejszał wydajność nadmuchu z zewnątrz pojazdu (przy obiegu wewnętrznym dmuchalo 2x mocniej). Niestety, bez tego filtra do obiegu dmuchawy dostają się różne liście, paprochy i trzeba by zamiast w miejsce filtra założyć drobną plastikową siateczkę lub cos podobnego. Np naciągnąć sprawnie pończochę.... coby liście nie wpadały.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.