Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Dokładka lampki wewnętrznej ze schowkiem na okulary

buladag

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jak w temacie, chce dołożyć lampkę fabryczną ze schowkiem na okulary bo fabrycznie mam tylko taką małą na środku.

Robił to już ktoś? Jak się za to zabrać? Konkretnie chodzi mi o wycinanie dziury w podsufitce i mocowanie lampki. Co do instalacji to mysle ze raczej jej nie ma (tu trochę brytyjscy japończycy na tym skąpili wszędzie. :P )

Musisz sprawdzić czy ci to się tam śmieci (odległość podsufitki od dachu. wyciąć dziurę to nie problem, ale trzeba to potem jakoś przykręcić. Zapewne też będziesz musiał pociągnąć elektryke i zmienić kostki, a i podejrzewam że i podsufitkę też. Co do lampki na środku to brakuje mi jej u mnie. Owszem mam ten schowek z którego nie korzystam, ale pasażerowie z tyłu (czytaj 8 letni syn) mają z tyłu ciemno przy wsiadaniu. Zamierzam zastosować "drut tuning" na 3 diody przyklejony po obu stronach drzwi i podpięty pod lampkę znajdującą się tylko z przodu.

nie wiem czy nie mniej roboty i stresów będzie z montażem schowka nad nawiewami tak jak to było w pierwszych modelach N16

Lampka już w drodze, więc będziemy kombinować. :) Co do schowka nad nawiewami, to ten mam. :)

Co do oświetlenia z tyłu to w N16 była możliwość posiadania 3 lampek, z przodu tej pomiędzy osłonami przeciwsłonecznymi, tej małej na środku i z tyłu oświetlającej tylną kanapę.

post-36563-0-98737400-1295870011_thumb.jpg

Według serwisówki to lampki ze schowkiem i prosrokątna szły do sedana a do Hatchback dwupunktowa owalna lub mniej owalna :) i prostokątna Zadnej lampki z tyłu nie ma w żadnej z bud Tam na fotce to masz komplet od sedan i przód z hatchback

W lifcie było jedynie oświetlenie ze schowkiem w wykonaniu jednopunktowym lub z oswietleniem bocznym jako opcjapost-18247-0-44540400-1295873544_thumb.jpgpost-18247-0-13494000-1295873871_thumb.jpg

post-18247-0-39511500-1295872817_thumb.jpg

post-18247-0-26995100-1295872832_thumb.jpg

No możliwe, pisząc to zasugerowałem się zdjęciem podsufitki z N16 HB 5D gdzie widać 3 otwory: 1419336517.th.jpg - Ten z tyłu z boku to w sumie nie wiem od czego jest, chyba od jakichś pasów.

Ten trzeci otwór z tyłu to jest rewizja na antenę, a ten wielki na pasy. Nie spotkałem się nigdy aby z tyłu było oświetlenie. Anteny w zależności od rocznika były montowane z tyłu albo z przodu. Podsufitki też się zmieniały w zależności od wyposażenia Moja ma tylko 2 prostokątne dziury z przodu na lampki i schowek oraz z tyłu na pasy, a i lampki są inne niż w wersji sprzed liftu

Antenę mam z przodu

post-18247-0-66579700-1295939081_thumb.jpg

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...