Gość szarmx Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Witam. Wujek pożyczył mi Primere P12. Jeżdze sobie od 2 tygodni. Ostatnio, przy ujemnych temperaturach mam problem z tylnymi drzwiami. Otwarcie z centralnego zamka nie otwiera mi drzwi, sa przymarzniete ale nie o to chodzi. Jak juz drzwi sie otworza to nie moge ich zamknac. Stukam (tak jakby zamykam) ale zamek nie lapie. Zaczalem kombinowac przy tym zamknieciu w drzwiach i zauwazylem, ze obok jest taki "pstryczek-suwak" i obok strzalka i napis LOCK. Przełączyłem to w pozycje LOCK, pogmeralem w zamku i zamknąłem drzwi i teraz ni chu.. nie moge otworzyć drzwi. Co teraz? Czy np. zdjęcie klemy z akumulatora i zresetowanie komputera pomoze w tym problemie czy trzeba wyspawac drzwi ?? Co zrobic?? Pomóżcie bo w piatek oddaje auto wujkowi i musi wszystko grac i buczec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 24 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Jeśli spadło cięgno to mi może być problem bo bo ten dinks uniemożliwia otwarcie auta z wewnątrz(zabezpieczenie dla dzieci) sprubój wyjąć uszczelke w okolicy tego dinksu i jakimś ciękim nażędziem podnieśc go do góry. jak nie da rady to musisz w jakiś sposób zdjąć tapicerke i się dostać do środka i otworzyć z pominięciem klamek i zamków. Może być ciężko. Ale dosyć czesto takie przypadki pojawiają się na serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szarmx Opublikowano 25 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 troche posialem panike. pstryczek faktycznie jest blokada zeby dzieci nie mogly otworzyc drzwi od wewnatrz. A ze wszystko mi tam pozamarzalo, to nie moglem ani od srodka ani od zewnatrz nic zrobic. dzisiaj temp. powyzej zera i wszystko sie otwiera i zamyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.