Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[p12] Pare pytań

Gość WojtekW

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam P12 kombi 2002 r. Mam pytanko na temat schowka pasażera czy każda P12 posiada podświetlenie schowka czy to tylko dla danej opcji?, czy jest możliwość zamontowania podświetlanego "słonecznika" (zasłony przed słońcem) u pasażera? jaka może być przyczyna podczas odpalania i pracy silnia słyszę z silnika jakby odgłos "ćwierkania" domyślam się ze to może być z alternatora albo z jakiś napinacz ale nie mam pojęcia. Bardzo proszę o pomoc i rozwianie moich wątpliwości. :rolleyes:

• 2 tygodnie później...

Witam,

Każda P12 ma podświetlany schowek, pewnie masz przepaloną żarówkę, też tak miałem. Otwórz schowek, wykręć dwie śruby na górze tam gdzie zamek łapie za ten metal i na dole schowka po prawej i lewej masz śruby, też do wykręcenia - wykręcasz i lekko ale zdecydowanie ciągniesz schowek w dół - wyjdzie bez problemu. Tam wtedy zobaczysz kabel z żarówką która idzie do schowka - pewnie trzeba wymienić.

Tak samo ze słoneczkiem, wymontuj element który to trzyma, jest tam taka kostka - zobacz czy w niej wszystko gra (przesmarować, przedmuchać).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...