Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Dziwny odgłos

ILLINX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupilem w listopadzie 350z 35th Anniversary Edition. Jako, ze zima uderzyla dosyc szybko nie mialem specjalnie okazji zeby go bardziej przetestowac, jedynie trasa Hannover - Zgorzelec. Pogoda troche odpuscila teraz wiec po malu poznajemy sie z autkiem. No i podczas jazdy na nie rozgrzanym silniku dochodzi gdzies z przodu (tak mi sie wydaje) jakis dziwny odglos. Mechanikiem nie jestem wiec postanowilem zapytac o Wasze fachowe zdanie co moze byc tego przyczyna :rolleyes:

Zalaczam filmik jaki nagralem podczas jazdy. (dajcie glosniej volume jakby co)

Też mam takie wrażenie, jakby uszczelke gdzies wywiało w drzwiach. Ale skoro natężenie rośnie wraz ze wzrostem obrotów, to może wyć któreś z łożysk. Może jak ktoś robił przegląd to coś źle złożył i coś tam sie trze o jakąć obudowe (pytanie, czy słychać to tylko podczas jazdy, czy na postoju też . Musisz podjechać do jakiegoś bystrego mechanika.

"Co zrobić... buta nie zjesz" :rofl:

• 1 miesiąc temu...

Nie, swist powietrza na pewno odpada :)

Znajomy podpowiedzial, ze moze to byc rolka napinajaca rozrzad. Co wy na to?

i co, wpadłeś na to co to może być? Irytuje mnie to strasznie.

nagrałem , to chyba coś z tąd.. ale kiepsko to słychać

http://www.youtube.com/user/wwoadas

Edytowane przez WooX

• 2 tygodnie później...

Kurcze, nie mam pojecia co to jest.

Poszperalem troche na my350z.com forum. I najlepsze, ze chlopaki w stanach, ktorzy maja ten sam problem powymieniali wszystko co jest mozliwe, sprzeglo, kolo zamachowe, jakies lozyska, dalej maja ten dziwny odglos.

Doszli tam wspolnymi silami do takiej malej konkluzji, ze wszyscy maja tez problem z wrzuceniem drugiego biegu na poczatku na zimnym (ja tez mam ten problem) oraz, ze ten dzwiek slychac jak jest chlodno na dworze.

Jak znasz angielski to poczytaj: Mój odnośnik

Kurcze, nie mam pojecia co to jest.

Poszperalem troche na my350z.com forum. I najlepsze, ze chlopaki w stanach, ktorzy maja ten sam problem powymieniali wszystko co jest mozliwe, sprzeglo, kolo zamachowe, jakies lozyska, dalej maja ten dziwny odglos.

Doszli tam wspolnymi silami do takiej malej konkluzji, ze wszyscy maja tez problem z wrzuceniem drugiego biegu na poczatku na zimnym (ja tez mam ten problem) oraz, ze ten dzwiek slychac jak jest chlodno na dworze.

dokładnie jest tak jak piszesz. dwójka ciężko wchodzi na zimnym (potem tez potrafi źle wchodzić nawet na ciepłym, jak ktoś nieumiejętnie i za szybko chce zmienić). i dziwny dźwięk jak jest zimno. widac tak ma być. Oczywiście nie mylić z dźwiękiem łożyska sprzęgła, który znika jak się pedał sprzęgła wciśnie

Edytowane przez devi

• 10 miesięcy temu...

hello. I co , ktoś doszedł co to może być za odgłos? Wiosna się zaczyna więc nissan z garażu wyjechał i przywitał mnie znajomym "głosem" nierozgrzanego samochodu :). Oczywiście po paru minutach jak zwykle odgłos zniknął jak ręką odjął.

• 5 lat później...

Witam!

Odgrzewam temat

Mam identyczny problem jak powyżej i nie mam pojęcia co to może być :/

Na zimnym "trzeszczy" a po przejechaniu ok 4-5 km ustaje.

Jakieś pomysły ?

brzmi trochę jak łożysko którejś z roli osprzętu, sprawdź czy przy włączonej/wyłączonej klimie coś się zmienia

a jaki macie problem zdjąć paski i  sprawdzić  , często świs robią rolki napinaczy pasków   

• 2 tygodnie później...