Gość mariusz2005 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Witam serdecznie, posiadam auto nissan x-trail, 2003 r, benzyna, 2.0, automat, model t30 Problem następujący. Byłem w serwisie nissana i kupiłem dobry wg serwisu filtr oleju skrzyni biegow (do automatu). W serwisie powiedzieli mi że miesci sie do skrzyni 8.5 litra oleju wiec musze kupic 9 litrow. Kupiłem filtr (kosztował ok 58 zł). Następnie pojechałem do zwykłego warsztatu trudniącego się wymianą oleju w automatycznych skrzyniach. Pokazałem filtr. Powiedziano mi że zdecydowanie to nie jest ten filtr, a oleju do skrzyni wchodzi nie wiecej niz 5.5 litra. Moje pytanie jest takie: kto tu może mieć racje? Jaki filtr oleju do skrzyni i ile oleju sie miesci w skrzyni do takiego modelu x-traila? Bardzo proszę o pomoc. Przeszukałem cały net i nie znalazłem odpowiedzi. Pozdrawiam mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 W serwisie powiedzieli mi że miesci sie do skrzyni 8.5 litra oleju ..... Wygląda na to że serwis miał rację. Tak przynajmniej wynika z instrukcji serwisowej X-Trail'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.