PrzeRuSco Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 W zeszłym tygodniu wymieniłem olej (Valvoline Maxlife 10W40) i flitr (Bosch 0 986 452 023), poprzednio tez był Valvoline. Od tego momentu silnik zaczął wydawać dziwne dźwięki (wydaje mi się że dzwoni rozrząd i słychać metaliczne stuki po odpuszczeniu gazu). P11 1.6 96' zagazowny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kyniu1985 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 W sumie to albo zbieg okolicznosci albo rzeczywiscie trafiles na jakis trefny olej ale raczej jest malo prawdopodbne w przypadku Valvoline,sam u siebie leje taki olej i jest wszystko ok.Na poczatek zmien filterek na jakiegos Manna bo Bosch we filtrach slabo stoi w szczególnosci jak trafiles na jakiegos który zostal wyprodukowany w Chinach...Wiem cos na ten temat po pracuje w jednej z wiekszych hurtowni motoryzacyjnych w polsce.Pozdrawiam. Zobacz czy cos sie niepoluzowalo pod maska:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czy da się wymienić filtr bez spuszczania oleju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Sprawdź czy gdzieś się śruba nie poluzowała od alternatora , pompy , itp . Ja też miałem wrażenie że po wymianie oleju dzwonił mi rozrząd a okazało się że śruba od alternatora się poluzowała i wydawała taki dźwięk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Czy da się wymienić filtr bez spuszczania oleju? trochę się ochlapiesz, ale da się bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.