Gość artur562 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Mam słabo działające światła mijania. Wpadłem na taki trochę głupi pomysł. Czy stało by się coś z instalacją elektryczna w mojej almerce gdybym zamieniał przewody w lampie. Tzn zamienić przewód od żarówki świateł długich na przewód od świateł mijania. W efekcie wyszło by że światła mijania świeciły by w miejscu świateł drogowych. Co wy na to?? Mam almerke po FL z soczewkami. Proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 zastanów się jeszcze raz nad tym co napisałeś, czy aby na pewno to chciałeś przekazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur562 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Tak właśnie to chciałem napisać. Gdybym tak zrobił to zamiast nie świecących świateł w soczewce miał bym dobrze świecące światła mijania na miejscu świateł długich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 mylisz pojęcia, miałbyś włączone światła długie przy włączaniu świateł mijania i co za tym idzie byś wszystkich oślepiał ale tylko do czasu pierwszej kontroli miśków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur562 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 Nieprawda... Mówiąc o zamianie tych przewodów przy żarówkach biorę też pod uwagę wsadzenie słabszych żarówek oraz ustawienie świateł w najniższej pozycji aby nikogo nie raziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 a pomyślałeś o charakterystyce świecenia danych świateł, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur562 Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 widziałem już coś takiego u kogoś w almerce po fl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 włożenie żarnika od xenonów inaczej niż powinien być zmienia charakterystykę świecenia, czyli zamiana tych obu świateł też da podobny efekt, i raczej ni e da rady wyregulować długich aby świeciły jak mijania z załamaniem, ale widzę, że i tak to nie ma dla Ciebie znaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mcrow Opublikowano 26 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2011 skoro masz soczewki to masz to samo co ja miałem, wypalone są taka wada, a po 2 wszystkie soczewki sie z czasem wypalają ja dalem 250 pln w piekarach slaskich i mi facet zregenerowal odblysniki prozniowo + 1 rok gwarancji, teraz dopiero widze droge = zregeneruj je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość artur562 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Można wysłać lampy kurierem do tego gościa z Piekar. I jeszcze jedno zmieniał Ci soczewke na tą z metalową oprawką? Bo moja to jest już konkretnie wypalona, chyba niema sensu regenerować. Czytałem kiedyś na jakimś forum że da się wstawić soczewkę od audi. Próbował ktoś takie bajeru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi