Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podświetlenie obrotomierza

Gość Kasjer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie tak jak napisał "qqtico" z tym ,że u mnie bardzo mocno trzymały zaczepy od skaji i aby ich nie pozrywać odkreciłem osłonę kierownicy (3 wkręty)i poszło bardzo ładnie.Rozumiem ,że masz problem z nieświecacymi ledami jakbyś ogarnął temat daj znać. :rolleyes:

Ja akurat nie, potrzebuję wymienić plastikowe wkładki tarczy na takie z angielskiego samochodu,żeby były jednocześnie w kilometrach i w milach na godzinę. Prosta sprawa,ale serwis Nissana nie chce mi tego zrobić. Teraz sobie wymienię sam i tyle ;-)

• 4 tygodnie później...

Ja akurat nie, potrzebuję wymienić plastikowe wkładki tarczy na takie z angielskiego samochodu,żeby były jednocześnie w kilometrach i w milach na godzinę. Prosta sprawa,ale serwis Nissana nie chce mi tego zrobić. Teraz sobie wymienię sam i tyle ;-)

Ja miałem problem ze zdjęciem -usunięciem wskazówek  zegarów-poddałem się nie chciałem czegoś pozrywać , podobno dobrze schodzą widelcem.Nie próbowałem jeszcze, ale napisz jak poszła Tobie wymiana tarcz.

Witam

Jednak się da.Udało się naprawić ciemny fragment licznika ,dokładnie obrotomierza.Pisałem ,że nie świeci w okolicach 0-1500 obrotów.Dioda była sprawna ,należało poprawić lutowanie.Przy chwili czasu wrzucę kilka fotek .Zajęło mi to 1,5 godzinki.

Edytowane przez ranger
  • Upvote 1

• 3 lata później...

Czy ma ktoś informację jaka dioda LED jest zastosowana do podświetlenia licznika? Na płytce licznika oznaczenie LED 788.

Sam sobie odpowiem.

Temat nieświecącej ddiody rozwiązałem w następujący sposób. Kupiłem za 25 zł licznik od Anglika i poprosiłem kolegę zajmującym się elektroniką o przelutowanie LED.

Teraz wszystko swieci!

Edytowane przez horte