gambiting Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Dokładnie tak jak napisał "qqtico" z tym ,że u mnie bardzo mocno trzymały zaczepy od skaji i aby ich nie pozrywać odkreciłem osłonę kierownicy (3 wkręty)i poszło bardzo ładnie.Rozumiem ,że masz problem z nieświecacymi ledami jakbyś ogarnął temat daj znać. Ja akurat nie, potrzebuję wymienić plastikowe wkładki tarczy na takie z angielskiego samochodu,żeby były jednocześnie w kilometrach i w milach na godzinę. Prosta sprawa,ale serwis Nissana nie chce mi tego zrobić. Teraz sobie wymienię sam i tyle ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fausto Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Ja akurat nie, potrzebuję wymienić plastikowe wkładki tarczy na takie z angielskiego samochodu,żeby były jednocześnie w kilometrach i w milach na godzinę. Prosta sprawa,ale serwis Nissana nie chce mi tego zrobić. Teraz sobie wymienię sam i tyle ;-) Ja miałem problem ze zdjęciem -usunięciem wskazówek zegarów-poddałem się nie chciałem czegoś pozrywać , podobno dobrze schodzą widelcem.Nie próbowałem jeszcze, ale napisz jak poszła Tobie wymiana tarcz. Witam Jednak się da.Udało się naprawić ciemny fragment licznika ,dokładnie obrotomierza.Pisałem ,że nie świeci w okolicach 0-1500 obrotów.Dioda była sprawna ,należało poprawić lutowanie.Przy chwili czasu wrzucę kilka fotek .Zajęło mi to 1,5 godzinki. Edytowane 16 Grudnia 2014 przez ranger 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horte Opublikowano 24 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 (edytowane) Czy ma ktoś informację jaka dioda LED jest zastosowana do podświetlenia licznika? Na płytce licznika oznaczenie LED 788. Sam sobie odpowiem. Temat nieświecącej ddiody rozwiązałem w następujący sposób. Kupiłem za 25 zł licznik od Anglika i poprosiłem kolegę zajmującym się elektroniką o przelutowanie LED. Teraz wszystko swieci! Edytowane 1 Marca 2018 przez horte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi