Gość Wojtas91 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Witam wszystkich, wczoraj przytrafiła mi się nieciekawa historia. Późny wieczór, na dworze zimno, a ja musze wracać do domu. Próbuje włożyć kluczyk do zamka, a tu nic, ide z drugiej strony to samo... Zdecydowałem się użyć trochę siły, kluczyk wszedł. Zaczynam ruszać na zmianę w prawo i w lewo, jakby coś pomaga i gdy do otwarcia brakowało dosłownie kilku milimetrów kluczyk pękł. Oczywiście telefon po zapasówkę i termos ciepłej wody. Otworzyłem z drugiej strony, ale jak wiadomo woda po chwili zamarzła i teraz bedzie jeszcze trudniej otworzyć, ale do rzeczy. Czy znacie jakiś sposób na wyciągnięcie połamanego kluczyka z zamka w drzwiach? Dodam że nie wystaje i nie da się go złapać kombinerkami. Samochód to Nissan Primera P10, z góry dzieki za odpowiedź. Pozro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 bez wyjęcia zamka chyba się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzieki za szybka odpowiedz. A wiesz moze jaka wogole jest szansa na wyciagniecie tego kluczyka załóżmy po wyciągnięciu zamka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dani Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzieki za szybka odpowiedz. A wiesz moze jaka wogole jest szansa na wyciagniecie tego kluczyka załóżmy po wyciągnięciu zamka? Kolega miał identyczna sytuacje ale kluczyk został w stacyjce. Wymontowałem ja a on zawiózł do gościa co zajmuje się dorabianiem kluczy i bez problemu go wydostał ze stacyjki. Myślę wiec ze jeżeli sam nie dasz rady to ktoś kto dorabia klucze na pewno sobie poradzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 27 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzieki za szybka odpowiedz. A wiesz moze jaka wogole jest szansa na wyciagniecie tego kluczyka załóżmy po wyciągnięciu zamka? jak wyjmiesz bembenek to o ile pamiętam to powinien być otwór od tyłu (bez zbędnych skojarzeń ) i trzeba tam cos włożyć i wypchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Wielkie dzieki w weekend bede miał troche czasu to się tym zajmę, ewentualnie jak nie dam rady to do magika oddam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 ew na alledrogo są jeszcze ładne nowe zestawy stacyjka + drzwi nowe ładne kluczyki w nie takich masakrycznie dużych pieniążkach ... jednak centralny zamek z pilota bardzo pomaga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wojtas91 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 Co racja to racja, jakbym miał teraz wybierać czy zmienić ten zamek czy założyć centralkę to wybór był by oczywisty. Zawsze są jeszcze drzwi pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2011 jak nie ma siłowników to i tak będzie musiał rozbierać drzwi a wtedy wywalenie bembenka to mały pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomee Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Na przyszłość radzę nosić ze sobą w zimie jakiś odmrażacz. Nawet zwykłe WD40 będzie lepsze niż ciepła woda, która ma tę wredną naturę, że oprócz szybkiego zamarznięcia, rozszerza się i niszczy wszystko na swej drodze przechodząc w stan stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi