Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

LPG MOC

Gość razor33

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuzszej przerwie , chciałem zapytac czy zapchanym , brudnym filterkiem gazu moze własnie słabnac autko na gazie tzn niema takiego kopa jak powinno miec i zabieram sie do wymiany własnie filterka , a wraz znim wymieniam butle .

a jaką masz instalacje zresztą na logike jak nie ma cisnienia jakie powinno być to i gaz nie przelatuje .. jak zmieniasz butle to zobacz na pełne butle toroidialne bez dziury w środku wieksze pojemności zobacz na Stako stronę bo ja na taką bym zmienił ...

Witam po dłuzszej przerwie , chciałem zapytac czy zapchanym , brudnym filterkiem gazu moze własnie słabnac autko na gazie tzn niema takiego kopa jak powinno miec i zabieram sie do wymiany własnie filterka , a wraz znim wymieniam butle .

Raczej nie. Po prostu jak zapchany filtr nie puści wystarczającej ilości gazu to ci się automatycznie przełączy na PB. Tak przynajmniej jest w nowych instalacjach.

tzn tak ja mam instalacje II generacji zbiornik mam stako i ten tez zmieniam na stako 42 l , a co do filterka to juz zmieniłem na nowy stary jak wyjełem do było pełno opiłków noi zapaprany był kupiłem nowy wyczysciłem wszystko rurke ze zbiornika przepusciłem sprezonym powietrzem troche dziadostwa wyleciało z niej poskrecałem wszystko do kupy jak nalezy i teraz czekam na butle az przyjdzie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...