Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Trzeszczenie w tylnym zawieszeniu.

nike_bytom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z tylnym zawieszenie w mojej P12 .Jest to anglik rok 2002 2.2 di

Z tylnego lewego kola (po stronie pasazera - anglik) dochodza dziwne ogglosy nie sa to stuki lecz dosc glosne trzeszczenie , najbardzie slychac to kiedy wjezdzam na rondo lub w ostry zakret.Poprostu cos zaczyna trzeszczec bardzo mocno. Czy ktos sie moze spotkal z podobnym problem? Sciagalem kolo ale ciezko cos zobaczyc bez kanalu.Jakies pomysly?

Rafal

może to sworzeń tak Ci hałasuje

popatrz na ten w gumowej osłonce jakby, może przetarła się i naleciało Ci piachu czy innego świństwa.

pamiętak kiedyś w polonezie to woziłem strzykawkę z olejem i raz na jakiś czas robiłem zastrzyk olejowy to środka gumki i jakiś czas było dobrze :)

ale to były odległe czasy ;)

cos sie wyrobilo tylko co , zle moze to opisalem jest to trzeszczenie bardzo mocne moze nawet jakby cos sie gdzies przemieszczalo ,ruszalo, bylo luzne , wybite , wyrobione, tylko co.Sprawdzalem nic luznego nie ma.

ok dzieki za odpowiedz mam chyba krzywa felge w tym kole moze to spowodowalo zuzycie.

Zauwazylem ze odglosy sa wieksze pod obciazeniem

Chcialbym miec pewnosc ze to to , wiem nie widzac tego ciezko zdiagnozowac .

Koszt nie maly wiec prosze o wypowiedzi innych uzytkownikow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...