Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ubezpieczenie samochodu

Ziootek

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie obserwuję forum i zauważyłem, że nie podejmowaliśmy jeszcze jednego tematu - kosztów ubezpieczenia naszych "czterech kółek". Z ciekawości i dla porównania można pokusić się o porównanie ile każdy z nas płaci - w zależności od miejsca zamieszkania, TU, wysokości zniżek, rocznika samochodu i wersji wyposażenia. Zacznę od siebie:

- Warszawa

- Ergo Hestia

- maksymalne zniżki na OC i AC,

- Tiida hatchback Visia AC/CD rocznik 2008.

Koszt polisy: 2049 zł. A w zeszłym roku, mimo tego, że samochód był więcej warty zapłaciłem 1768 zł...

(...)- Warszawa

- Ergo Hestia

- maksymalne zniżki na OC i AC,

- Tiida hatchback Visia AC/CD rocznik 2008.

Koszt polisy: 2049 zł. A w zeszłym roku, mimo tego, że samochód był więcej warty zapłaciłem 1768 zł...

Tiida 2007(2008) hb acenta 1.8

OC/AC, zniżki max, żadnych wyłączeń, udziałów własnych, amortyzacji, konsupcji sumy ubezpieczenia itp.

InterRisk - pakiet dealera (ograniczeniem jest sieć naprawcza dealera) - 1198zł :)

Widac ze mamy sezon ubezpieczania aut kupowanych na poczatku roku na promocji 2 lata temu ;-)

Parametry tak jak u Ziootka (tylko Accenta 1,8 z 2009), jest minimalnie taniej (cala polisa 1969) ale to ze wzgledu na dodatkowy pakiet.

Zdziwilo mnie ze wycenili mi auto na 34,5k, rok temu było 42k.

Do oplaty za polise to mnie nie martwi specjalnie, bo zwykle sam staram sie lekko zanizyc.

Ale jak za auto z cena katalogowa 70k, to 50% wartosci po 2 latach to slaby wynik.

Widac ze mamy sezon ubezpieczania aut kupowanych na poczatku roku na promocji 2 lata temu ;-)

Parametry tak jak u Ziootka (tylko Accenta 1,8 z 2009), jest minimalnie taniej (cala polisa 1969) ale to ze wzgledu na dodatkowy pakiet.

Zdziwilo mnie ze wycenili mi auto na 34,5k, rok temu było 42k.

Do oplaty za polise to mnie nie martwi specjalnie, bo zwykle sam staram sie lekko zanizyc.

Ale jak za auto z cena katalogowa 70k, to 50% wartosci po 2 latach to slaby wynik.

Mi wycenili na 1770 zł BENEFIA pakiet dealerski żadnych udziałów własnych naprawa w a.s.o itp.Wartość auta widełki od 37600-41200(wziąłem niższą)

ale właśnie miałem szkodę ktoś mi wgniótł drzwi i tu niespodzianka.Musiałem biegać po firmach i brać zaświadczenia o bezszkodowości ,a że czesto zmieniam ubezpieczycieli to musialem odwiedzić 4 firmy.POLECAM,BIERZCIE ZAŚWIADCZENIA ZAWCZASU GDY ZMIENIACIE UBEZPIECZYCIELI,ja nie brałem i musiałem się nabiegać.(chodzi o oc z ostatnich 7 lat)

Wycena nie jestem rozczarowany,za auto w promocji dalem 43900 :devil: więc utrata wartości żadna :lol:

Wycena nie jestem rozczarowany,za auto w promocji dalem 43900 :devil: więc utrata wartości żadna :lol:

To jest jasne - tez jestem z promocji ;-)

Ale widac ze to naprawde niezle auto mialo zle skalkulowana cene

To jest jasne - tez jestem z promocji ;-)

Ale widac ze to naprawde niezle auto mialo zle skalkulowana cene

Zapomniałeś o jednym, o roczniku.Ubezpieczyciela interesuje rok produkcji(czyli 2007)a nie data rejestracji .AUTO choć nie ma wyjeżdżone 2 lat ,dla nich ma 5!!! tak że cena o.k.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...