Gość Allor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam. Moje auto to Almera n16 2000r., 3-drzwiowa. Mam problem z działaniem pasów bezpieczeństwa. Pasy przednie kierowcy i pasażera nie blokują się przy mocniejszym szarpnięciu - tak jakby w ogóle nie działało blokowanie pasów. We wszystkich 3 pasach na tylnym siedzeniu blokowanie działa. Czy też tak macie w swoich Almerach? Jeśli nie to wszystko wskazuje na to, że pasy są uszkodzone. Akurat z tym nie ma żartów bo to wpływa znacząco na bezpieczeństwo. Wiem że samochód miał kiedyś jakieś lekkie przygody zderzeniowe. Co trzeba by wymienić i ile by to kosztowało? Proszę o pomoc i opinie w tej sprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość woocash Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Musisz wymienić całe pasy ze zwijaczem.Napewno nie naprawiaj bo tu chodzi jak wiesz o bezpieczeństwo. Można kupić używki tylko szukaj w naprawdę dobrym stanie. Próbowałeś tak mocno szarpnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Allor Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Próbowałem mocno szarpnąć, to nic nie daje. Z tyłu się blokują bez problemu. Mógłby ktoś podać jakieś linki z allegro lub innej strony z pasami które można by kupić? Ogólnie nie wiem co dokładnie trzeba wymienić, bo oprócz pasów są jeszcze napinacze itp., a ja się na tym nie znam. Proszę aby ktoś osobiście sprawdził w swoim modelu jak u niego jest. Podobno jest też tak, że w niektórych autach blokują się dopiero przy przeciążeniu, a takie zwykłe szarpanie nic nie pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 W Almerze normalnie powinni blokować się przy mocniejszym pociągnięciu, także chyba te lekkie przygody zderzeniowe nie były takie lekkie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bossmen Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Prawdo podobnie było większe bum i ktoś je po prostu naprawiał,a tego sie nie robi! tu masz pasy na allegro http://moto.allegro.pl/pas-bezpieczenstwa-nissan-almera-n16-03r-3d-i1436117549.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.