Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] drgania silnika

Gość umahel

Rekomendowane odpowiedzi

zauwazylem ostatnio ze silnik dziwnie wibruje gdy stoi na jalowych obrotach. gaz puszczony, luz na skrzyni bez hamulca i sprzegła. gdy sie lekko podniesie obroty to ustaje. podejzewalem poduszki silnika ale okazaly sie sprawne. macie moze koledzy jakies sugestie co to moze byc?

zauwazylem ostatnio ze silnik dziwnie wibruje gdy stoi na jalowych obrotach. gaz puszczony, luz na skrzyni bez hamulca i sprzegła. gdy sie lekko podniesie obroty to ustaje. podejzewalem poduszki silnika ale okazaly sie sprawne. macie moze koledzy jakies sugestie co to moze byc?

Jeszcze mamy poduszkę pod skrzynia i zawiesia ukł,wydechowego.

Gość dylanowski

popatrz pod kątem poprawnego dzialania wszystkich cylindrow, moze gdzies ktorys wtryskiwacz.. skoro ma drgania to moze byc ze jeden z cylindrow przerywa

a po zwiekszeniu obrotow wibracje sie niwelują.

• 2 tygodnie później...

dzieki za informacje:) jutro sprawdze jeszcze raz wszystkie poduszki i jak bede miał mozliwosc to rowniez cylindry i napisze co i jak

poduszki mam sprawdzone i wszystko są ok. wymienilem olej w autku i objawy wydaje mi sie ze ustaly. czy mozliwe jest to ze olej mial zle parapetry i dllatego silnik tak dziwnie działał? cylindrow narazie nie sprawdzilem

U mnie tez silnik bardzo wibrował na jałowych obrotach, aż szyby wpadały w rezonans (1.5 dci). Później miałem problemy z odpaleniem auta na mrozie, winne były lejące wtryskiwacze. Po regeneracji wtryskiwaczy i wymianie końcówek wtryskiwaczy, drgania znacznie zmalały (są praktycznie nieodczuwalne).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...