Gość sylwia_wojno Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Witam wszystkich miłośników almery.. Jestem posiadacza tego auta od 3 miesięcy ..A niestety już czeka mnie grubszy wydatek... Moja almera jest z 202 roku,przy jej zakupie coś głośno chodziła mi skrzynia...niestety z czasem nasilał się metaliczny dźwięk i wyciekał olej...Ostatnio podczas jazdy poleciały mi dwa biegi 1 i 2, rozsypały się ...w ogóle nie wchodzą i wszystko brzęczy...Mam pytanie, czy taka skrzynia nadaje się do naprawy czy lepiej wymienić ja na inna...i nie zawracać sobie d*py naprawa...Proszę o pilna pomoc bo zostałam bez pojazdu A dodam ze czytałam o tym mechaniku co naprawia skrzynie (Siedlce) tylko ze moja almerka o swoich siłach juz tam nie dojedzie a holowanie od mojego miejsca zamieszkania(Marki pod wawa) nie wchodzi w grę bo to ok 100km.A laweta to troche kosztowna inwestycja...jak dla mnie...Prosze o rade ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franc821 Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Chyba najlepiej będzie jak udasz się do jakiegoś zaufanego mechanika i może niech on podejmię decyzję co w tej sytuacji najlepiej zrobić. Osobiście bym zaryzykował i kupił jakąs używkę, naprawa w dzisiejszych czasach chyba się już nie opłaca - jest to moje osobiste zdanie. Wiem że drogo ale zawsze można ponegocjować: http://moto.allegro.pl/nissan-almera-n16-tino-skrzynia-biegow-2-2-2-2-di-i1401591596.html Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 gość z allegro do którego franc821 dał wyżej link jest w porządku. kupiłem u niego kilka rzeczy do mojej almery. można się targować, i ostatecznie kupić w dobrej cenie dobry towar. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwia_wojno Opublikowano 14 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Ap ropo postu ,to tak na przyszłość dla klubowiczów którzy będą mieli podobne problemy Almerce. Makabra ile skrzyń mechanik wkładał zanim trafił na w miarę dobrą...O kosztach już nie wspomnę.Dlatego ostrzegam wszystkich przed tym autem, jak skrzynia poleci to kaplica,znaleźć drugą sprawna graniczy z cudem w tym modelu. Nie wiem czy czy tyle oszustów na allegro czy ten model ma wadliwe te skrzynie.W każdym bądz razie współczuje wszystkim którzy maja obawy o skrzynie w tym modelu. Powodzenia i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hiszpan2010 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 kolego o mechanikach w siedlcach moge powiedziec tylko tyle że sa świetni.warsztat mały na dwa auta ale w 3 godziny skrzynia w n15 naprawiona bez wyjmowania u mnie w mieście czas 3 dni koszt 800zł u nich 350 zł plus gaz za dojazd polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzech Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 A laweta to troche kosztowna inwestycja...jak dla mnie...Prosze o rade ... Sprawdź, czy przypadkiem Twoja karta, kredyt - cokolwiek bankowego nie ma przypadkiem asistans z lawetą, bądź holowaniem. Jak masz to poczytaj owu co by wiedzieć jak "skonfigurować" zgłoszenie by cię nie spławili, albo by nie przekombinować Z samochodowego bankowego ubezpieczenia jeszcze nie korzystałem ale w domu w niedziele mi awarię prądu szybko naprawili:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisner Opublikowano 18 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam wszystkich miłośników almery.. Jestem posiadacza tego auta od 3 miesięcy ..A niestety już czeka mnie grubszy wydatek... Moja almera jest z 202 roku,przy jej zakupie coś głośno chodziła mi skrzynia...niestety z czasem nasilał się metaliczny dźwięk i wyciekał olej...Ostatnio podczas jazdy poleciały mi dwa biegi 1 i 2, rozsypały się ...w ogóle nie wchodzą i wszystko brzęczy...Mam pytanie, czy taka skrzynia nadaje się do naprawy czy lepiej wymienić ja na inna...i nie zawracać sobie d*py naprawa...Proszę o pilna pomoc bo zostałam bez pojazdu A dodam ze czytałam o tym mechaniku co naprawia skrzynie (Siedlce) tylko ze moja almerka o swoich siłach juz tam nie dojedzie a holowanie od mojego miejsca zamieszkania(Marki pod wawa) nie wchodzi w grę bo to ok 100km.A laweta to troche kosztowna inwestycja...jak dla mnie...Prosze o rade ... Witam, Ja też niedawno wymieniałem skrzynię w N16 ale 1.5 B. Całkowity koszt wliczając lawetę, mechanika i skrzynię to ok. 2000 PLN. Skrzynię wziąłem po regeneracji. Jak narazie przejechałem ok. 2K km i auto chodzi nawet lepiej niż przed naprawą. Skrzynię kupiłem poprzez allegro, tzn. tam wyszukałem kontakt do mechanika, który specjalizuje się w regeneracji skrzyń do samochodów osobowych (nie Siedlce). Miałem blisko, mechanik (inny) wymontował starą. Zawiozłem uszkodzoną. Wymieniłem za nową za opłatą. Mechanik założył tą po regeneracji i autko hula jak należy. Reasumując: skrzynia po regeneracji: 1000 PLN, Mechanik: 600 PLN, Laweta 200 PLN. Pozdrawiam, Alan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_wi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam mam problem ze skrzynią biegów w nissanie almera tino 2.2Di, problem ten polega na wyciu skrzyni biegów podczas przyśpieszania na pierwszym i drugim biegu mieszkam nie daleko Siedlec wiec prosiłbym o jakieś na miary na tego tak polecanego na forum mechanika w Siedlcach co zajmuje się skrzyniami biegów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam mam problem ze skrzynią biegów w nissanie almera tino 2.2Di, problem ten polega na wyciu skrzyni biegów podczas przyśpieszania na pierwszym i drugim biegu mieszkam nie daleko Siedlec wiec prosiłbym o jakieś na miary na tego tak polecanego na forum mechanika w Siedlcach co zajmuje się skrzyniami biegów. Pozdrawiam Byłem u Pana Dmowskiego w ostatnią środę na przeglądzie. Siedlce ul Żytnia 122. Tel 604264428. Z tego co mówił to jest trochę zarobiony w ostatnim czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_wi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Byłem u Pana Dmowskiego w ostatnią środę na przeglądzie. Siedlce ul Żytnia 122. Tel 604264428. Z tego co mówił to jest trochę zarobiony w ostatnim czasie. dzieki sliczne wiesz aby mnie przyjal a termin juz sie dogadamy nie musi byc na juz dzis moze byc za pare dni ale aby mnie musial inwestowac w nowa skrzynie bo nic narazie sie niedzieje tylko wyje podczas przyspiesznia na 1 i 2 biegu ale biegi wchodza gladna bez zadnego chrabotania wiec moze to jakies łożyska sa do wymiany... jeszzce raz dziekia ja bede zaraz dzownic i sproboje sie umowic z nim zeby zajazal w nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) dzieki sliczne wiesz aby mnie przyjal a termin juz sie dogadamy nie musi byc na juz dzis moze byc za pare dni ale aby mnie musial inwestowac w nowa skrzynie bo nic narazie sie niedzieje tylko wyje podczas przyspiesznia na 1 i 2 biegu ale biegi wchodza gladna bez zadnego chrabotania wiec moze to jakies łożyska sa do wymiany... jeszzce raz dziekia ja bede zaraz dzownic i sproboje sie umowic z nim zeby zajazal w nia on się przejedzie i będzie pewno wiedział co nie gra. P.S. Jak będziesz jechał to uważaj na Tłuściec/Żabce. W zeszłym tygodniu jechałem tamtędy 4 razy i za każdym razem stali . Edytowane 4 Kwietnia 2011 przez jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki_wi Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 on się przejedzie i będzie pewno wiedział co nie gra. P.S. Jak będziesz jechał to uważaj na Tłuściec/Żabce. W zeszłym tygodniu jechałem tamtędy 4 razy i za każdym razem stali . hehe ostatnio tez do wawki smigalme pare razy na okecie to stali z laserówka hehe zawsze uwazam i bez cb-radyjka z domu nie ruszam się Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hiszpan2010 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 WITAM JA NIE MOGŁEM ZLOKALIZOWAĆ PRZYCZYNY WYCIA W MOJEJ ALMERZE 2.2DI OPONY OK, ŁOZYSKA KÓŁ OK NAJBARDZIEJ NA 4 BIEGU PRZY ROZPEDZANIU WŁASNIE WYJE JAK MYSLICIE MOZE TO BYC SKRZYNIA?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasio_ciaputek Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 (edytowane) U mnie wycie było słyszalne szczególnie na 3 biegu, ale podczas hamowania silnikiem - łożyska mechanizmu różnicowego. W przypadku podobnych dolegliwości ale przy przyśpieszaniu może to być łożysko na jednym z wałków z poszczególnymi biegami, ale ja tylko zgaduję. Edytowane 5 Kwietnia 2011 przez jasio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hiszpan2010 Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 kurcze no własnie co by to nie było łożysko czy inna czesc i tak skrzynia do wyjecia czyli roboty troszke jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primer1 Opublikowano 8 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Byłem w Siedlcach tydzień temu, trasa z Łodzi 230km masakra wszystko rozkopane. ale, 4 godzinki roboty i skrzynia naprawiona. Wymiana wszystkich łożysk + nowy olej = 1300zł ( Almera 2,2 dCi ) polecam. Zdecydowałem sie pojechac taki kawał drogi poniewaz wyszło taniej niz u fachowców z Łodzi, poza tym u nas miałbym unieruchomiony samochód na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi