Gość Aston7713 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Witam. Jak w temacie. Mam okazje zrobić to za free razem z kolektorem wylotowym i tylko wymiaru flamszy mi brakuje... Nie chce odkręcać swego bo na razie auto ciągle użytkuję. Od wiosny zabieram się w pełne modyfikacje auta. Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 o którą dokładnie flansze Ci chodzi? bo raczej tej do głowicy to nie ma co podawać wymiarów, zbyt skomplikowane i lepiej zrobić to samemu na podstawie starej przylgni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aston7713 Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Nigdzie na szrocie nie moge znaleść tego. A kupować mi się nie opłaca. Może ktoś posiada skan takiego projektu? najlepiej w skali 1:1. Teraz taką okazje mam na kolektor za free to próbuję to wykorzystać. chodzi mi o tę która styka sie z głowicą. Tyle potrafię wyjaśnić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 1 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 do jakiego silnika? GA14DE, GA16DE czy SR20DE ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aston7713 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 GA14DE. Nigdzie nawet głowicy zużytej nie mogę znaleźć żeby wzór zrobić... Wiem że może to poroniony pomysł żeby coś z tym rodzajem silnika robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość podj Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Może na podstawie uszczelki kolektora zrobić. Koszt najtańszej około 10 PLN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aston7713 Opublikowano 2 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Dzięki ;] heh nie wpadłem na to;] ale co fachowcy to fachowcy jeszcze małe pytanko... Sądzicie że cały wydech o fi50 by styknął?? W Planie mam na wiosnę kompresor wstawić lub Turbo. Ale bardziej patrze się na Kompresor... Jaką wy macie o tym opinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacGayver Opublikowano 3 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 mówisz o takich flanszach? żeby zrobić taki kolektor? Chyba ktoś Cię uprzedził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aston7713 Opublikowano 4 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Dokładnie już zostałem uprzedzony;] hehe Właśnie takie coś interesowało W planie mam zamiar kompresor wstawić lub turbo... więc albo takie kolektor zrobię i kompresor wstawię albo zrobię mocny kolektor 4-1 i wstawię turbo... choć te turbo to może trochę przegięcie może być jeszcze mi się nasunął pomysł podwójnego wydechu prosto od głowicy;p Jak sądzisz czy by to dobre pomysły? Wolę pytać fachowców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.