Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Maxima ma muła :(

meylo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Mam problem z moją Maximą.Jak się rozgrzeje to zaczyna ją zamulać,strzela w wydech,prycha,prawie gaśnie.Dopiero jak przyduszę gaz do oporu to jedzie.Na zimnym bez problemu na gazie i na benzynie.Ma ktoś jakiś pomysł?Dzięki,pozdrawiam :)

Czy objawy są na benzynie i LPG, czy tylko na jednym paliwie?

Objawy były na gazie i na benzynie i pomimo tego,że kilku mechaników rozłożyło ręce to dzisiaj pan w sklepie zapytał mnie jaka jest przerwa na świecach.Miałem ok. 1mm.Sklepałem na 0,7 i jest super!!

Kolejny problem to wolne obroty na poziomie 500obr./min.Mało i zdarza mu się zgasnąć.I ma coś w rodzaju turbo dziury.Jakiś pomysł?Pozdrawiam :)

Świece mogły być przyczyną, ale wydaje mi się, że mogły być długo niewymieniane. na Twoim miejscu podłączyłbym komputer i sprawdził parametry i sprawdziłbym linkę gazu - czy jest dobrze naciągnięta.

Gość ejaskulska

Kolego, za zbyt niskie obroty odpowiada zasyfiona przepustnica lub przepływomierz. Wystarczy rozebrać (zdjąć filtr powietrza) i popsikać jakimś specyfikiem do czyszczenia, ja używam sprayu MOTUL do czyszczenia gaźników motocyklowych. Efekt natychmiastowy, ale przez jakiś czas licz się z podwyższonymi obrotami, dopóki się nie unormują. Ja taką procedurę wykonuję raz w roku.

Poszukaj na Forum, bo jest na ten temat całkiem sporo.

• 2 tygodnie później...

Przepustnica i silniczek krokowy wyczyszczone.Obroty bez zmian.Może krokowy walnięty.Da się go sprawdzić??

Gość Patrol 260

Przepustnica i silniczek krokowy wyczyszczone.Obroty bez zmian.Może krokowy walnięty.Da się go sprawdzić??

Zdejmij z niego kostkę , powinien wskoczyć na wyższe obroty. Możesz go wymontować , zalać na noc WD a potem olejem naoliwić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...