Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Wymiana uszczelki drzwi

darziel2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Czy może ktoś z was wymieniał uszczelkę przednich drzwi w p12.

Nie mam pojęcia jak się za to zabrać , jak zdemontować plastiki itd tak by ich nie uszkodzić.

Za wszelkie porady z góry dziękuję.

Witam wszystkich

Czy może ktoś z was wymieniał uszczelkę przednich drzwi w p12.

Nie mam pojęcia jak się za to zabrać , jak zdemontować plastiki itd tak by ich nie uszkodzić.

Za wszelkie porady z góry dziękuję.

o którą uszczelkę Ci chodzi, najlepiej cyknij małą fotkę i zaznacz o jakie plastiki Ci chodzi to pomożemy Ci i podpowiemy co i jak :)

Chodzi mi o uszczelkę drzwi kierowcy tą główną, która jest dookoła otworu drzwiowego.

Muszę ją wymienić gdyż się przetarła i pękła w jednym miejscu.

Problem widzę w tym, iż nie wiem czy muszę demontować plastiki pod które wchodzi uszczelka czy wystarczy je tylko mocniej odchylić. Nie chcę eksperymentować bez konsultacji kogoś kto to robił bo narobię więcej szkód niż to warte.

Czy naprawdę nikt z was nie wymieniał uszczelki drzwiowej?

Czy naprawdę nikt z was nie wymieniał uszczelki drzwiowej?

wygląda na to że nie, ale wydaje mi się że większej filozofii tam nie ma, spróbuj delikatnie odchylić i zobacz co i jak

Ja wprawdzie nie wymienialem uszczelki, ale musialem troche ja wysunac. Trzeba wykrecic srubke, ktora znajduje sie z boku drzwi, na gorze, wyjac plastik trzymajacy uszczelke, a dalej juz poszlo jakos samo. Powodzenia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...