Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Gaz do Almery 90tkm czy warto?

Gość Gargamel36

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gargamel36

Prosze o poradę czy warto zakładać gaz do almery N16 rok prod. 2002 silnik 1,8 Kat przejechane 90 tys. km. jeśli tak to jakiego rodzaju LPG powinienem założyć ? Planuję tym samochodem jeżdzić długo bo nie wiem czy bedę miał na nowy w przyszłości.

moim zdaniem warto. mam swoją almerkę od poczatku i w sumie zaluje ze wczesniej nie zdecydowalem sie na gaz. 131tys km na benzynie, aktualnie jakies 7tys na LPG i jak narazie odpukac zadnych problemow.

PS: masz auto od nowości ze tak mały przebieg? :)

Prosze o poradę czy warto zakładać gaz do almery N16 rok prod. 2002 silnik 1,8 Kat przejechane 90 tys. km. jeśli tak to jakiego rodzaju LPG powinienem założyć ? Planuję tym samochodem jeżdzić długo bo nie wiem czy bedę miał na nowy w przyszłości.

jak mamy ci powiedzieć czy warto, skoro nie napisałeś nawet ile jeździsz?

jeśli planujesz zrobić tym autem >50kkm to zakładaj.

tylko sekwencja (wiec 4 generacja)

Nie daj sobie wcisnąć parownika alaska (jest za słaby, nie ważne jakby go gaziarz zachwalał) i wtrysków valtek ani magic jet (szybko się sypią)

Gość kamilETZ

ja założyłem gaz w swojej Alinie N16 z przebiegiem 97tys a teraz juz mam nalatane na gazie 120tys i wszystko gra :) instalacja Zenith na wtryskach Matrix z podgrzewaczem :)

też mam auto od nowości w domu po ojcu :) z tą różnicą ze ja robie 30-35tys rocznie

ponad 160kkm na LPG i żadnych problemów, napisałeś długo będziesz jeździł, to w sumie ile byś nie robił km to i tak się zwróci a podczas tankowania lżej płacić ;) podstawa to podzespoły i montaż

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...