honnki Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam, Czy ktoś z kolegów forumowiczów kupował/interesował się podobnymi felgami ? - pytam w sensie doświadczeń z felgami od tego sprzedawcy http://allegro.pl/sh...item=2267011892 Produkcja pewnie chińska, ale firma ma w miare sporo pozytywów. Generalnie szukam felg 17 a'la i-way (tyle że z grafitowymi wstawkami między 'szprychami' zamiast czarnych), bo mam komplet opon letnich 17' bridgestone dueller Mam już komplet 17ek aluminowych 'standardowych' dla acenty ale na nich siedzą zimowe nokiany wr g2 Pozdrawiam Kiedyś miałem zamiar kupić takie felgi w tej firmie i też obawiałem się o jakość. Napisałem maila do sprzedawcy i otrzymałem odpowiedz w której zapewnia mnie że felgi posiadają wszelkie atesty itp i nie mieli nigdy reklamacji. Nie drążyłem tematu ale zrezygnowałem z zupełnie innego powodu. Może to iż nie kosztują jak oryginalne dużo mamony nie oznacza że wypaczą się na pierwszej polskiej dziurawej drodze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Kiedyś miałem zamiar kupić takie felgi w tej firmie i też obawiałem się o jakość. Napisałem maila do sprzedawcy i otrzymałem odpowiedz w której zapewnia mnie że felgi posiadają wszelkie atesty itp i nie mieli nigdy reklamacji. Nie drążyłem tematu ale zrezygnowałem z zupełnie innego powodu. Może to iż nie kosztują jak oryginalne dużo mamony nie oznacza że wypaczą się na pierwszej polskiej dziurawej drodze. pozdrawiam Felg jeszcze nie zakupiłem, ale w międzyczasie dostałem kilka odp. od tychże sprzedawców co do kraju pochodzenia... i tak: 1. rzekomo włoska firma produkująca repliki - For Wheels 2. australijska PDW z produkcją Chiny/Taiwan 3. amerykańska niejaka - Raicing Zatem... do wyboru do koloru, oczywiście każdy zapewnia o posiadaniu odp europejskich certyfikatów bezpieczeństwa... A co do felg to chętnie kupiłbym oryginały takie jak przy i-way tyle że musiały by mieć rozmiar 17ek a takich nigdzie nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A co do felg to chętnie kupiłbym oryginały takie jak przy i-way tyle że musiały by mieć rozmiar 17ek a takich nigdzie nie widzę a czemu 17" a nie 18" takie jak w I-Wayu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krez Opublikowano 5 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2012 a czemu 17" a nie 18" takie jak w I-Wayu ??? Mam komplety nowych opon letnich i zmimowych 17ek + 1 komplet felg aluminiowych w rozmiarze 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomCio? Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Witam. Podobnie jak niektórzy przedpiścy przesiadłem się z zimowych, stalowych szesnastek na letnie osiemnastki alusowe. Różnica jest zauważalna i faktycznie wygodniej się jeździ. Gorzej niestety po terenie, a z uwagi na wykonywany zawód muszę czasem pojeździć po lasach. Jednak 18" warto mieć. Przy wymianie na nowe opony na pewno zajęczę, bo wybór niewielki, a cena zapiera dech, ale co tam. Ktoś pisał, że ma za głośno w czasie jazdy. Tez potwierdzam, ale po zmierzeniu ciśnienia okazało się że mi cudaki jedne dopompowali grubo ponad miarę. Jak doprowadziłem ciśnienie w kołach do porządku to zupełnie inna melodia. Poza tym QQ na 18" jest po prostu ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Panowie kolega zaproponował mi polakierowanie oryginalnych 17-stek, które standardowo są srebrne, na czarny mat. Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Panowie kolega zaproponował mi polakierowanie oryginalnych 17-stek, które standardowo są srebrne, na czarny mat. Co myślicie? kwestia gustu to raz, a dwa co można powiedzieć skoro nawet nie napisałeś jaki masz kolor samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No właśnie się pytam o gusta i opinie, kolor auta czarny, ale to nie ma większego znaczenia, felgi zostają na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 moim zdaniem do czarnego auta, srebrne felgi jednak lepiej pasują . mam na aucie też oryginalne 17stki i wygląda dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 No właśnie się pytam o gusta i opinie, kolor auta czarny, ale to nie ma większego znaczenia, felgi zostają na zimę. jak to nie ma znaczenia? wg. mnie również jak powyżej, do ciemnego auta czarne felgi słabo pasują, chyba, że odcięte polerowanym rantem na przykłąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Wg mnie nie ma znaczenia, a widziałem nie jedno czarne auto z czarnymi felgami i wyglądało bardzo dobrze. Masa SUV-ów itp. aut jeździ z takimi felgami i w dużej mierze są to auta czarne. Faktem jest, że w bieli to też zupełnie inna sprawa Edytowane 19 Lutego 2013 przez badi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Napewno kolor to kwestia gustu. Ale z praktycznej strony to koła są najbardziej narażone na odpryski. Takie w takim kontraście będą już bardzo szpeciły Edytowane 20 Lutego 2013 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
castoro Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 badi - pytasz co myślimy o pomalowaniu felg na czarno, a jak koledzy Ci mówią że do czarnego nie bardzo pasują , to Ty z kolei twierdzisz że nie ma znaczenia , bo widziałeś dużo SUV-ów z czarnymi i ładnie wyglada. To po co pytasz, maluj na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 Może chodzi mi o to, czy ktokolwiek widział coś takiego castoro. Nie kumam po co ta uwaga, ale ok. Nie neguję niczyich opinii. Po to zapytałem na forum, aby się dowiedzieć co myślicie. Zauważyłem też naocznie, że 99% aut, które już mają czarne felgi (mat lub połysk) mają też czarne karoserie. Proszę mnie nie klepać po pupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Zajrzyj do Galeria naszych QQ, kolega Kajot04 prezentuje pojazd z czarnymi felgami. Przy jasnej karoserii wyglądają dobrze, przy czarnej myślę, że niezbyt. Jak koniecznie chcesz malować felgi, to pomyśl o złamaniu czarnego koloru, np. czarny wpadający w brąz, złoto itp. Jeżeli będzie to ładny głęboki metalik, to efekt może być ciekawy. Ja osobiście bym nie malował, chyba, że lakier na nich jest zniszczony. Oryginalny lakier może być lepszy (twardszy) od tego, który położysz. Edytowane 20 Lutego 2013 przez bambus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 He, tu masz kolego słuszną rację w kwestii twardości lakieru oryginalnego, o tym nie pomyślałem. Felgi generalnie nie wyglądają zniszczone, to taka moja fanaberia bo widziałem na czarnym Passacie B6 felgi, które kumpel prysnął na czarno i wyglądało to elegancko. Ja sam myślałem, że ma nowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) ja malowalem felgi w moim starym peugeocie i wygladaly po renowacji jak nowe a przed sprzedaza jezdzilem jeszcze ponad rok i lakier nie mial zadnych odpryskow. Ale to zalezy od przygotowania felgi i nie powinien lakier odpadac. Edytowane 20 Lutego 2013 przez Dareq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Hej, Koledzy chciałem się tylko upewnić czy do accenty będą pasowały 18 calowe felgi z Iwaya ?Pozdrawiam Tomek Edytowane 18 Marca 2013 przez galezow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Hej, Koledzy chciałem się tylko upewnić czy do accenty będą pasowały 18 calowe felgi z Iwaya ?Pozdrawiam Tomek nawet do wersji VISIA pasują 19" felgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galezow Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 nawet do wersji VISIA pasują 19" felgi Dzięki o to mi chodziło , nie byłem pewny pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona bala Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Sprzedam Felgi z Nissana Qashqai 17 cali - srebne (stan idealny ) biale - nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi