Gość Telek Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witam, mam pytanko czy wibracje na kierownicy i w aucie powyżej 110km/h mogą być od luźnej półosi i czy od 1.5dci pasuje do 2.2dci chodzi mi o almere z 2004r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komar18 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 ja bym raczej obstawiał, że to wina opony albo złego wyważenia. miałem kiedyś wibracje na kierownicy przy 110. dopiero trzeci specjalista potrafił to wyważyć. na początek spróbuj przełożyć koła z tyłu na przód i zobacz czy coś się zmieni. jeśli wtedy znikną wibracje z kierownicy to znaczy,że wina kół. ja profilaktycznie wyważyłbym wszystkie koła i przyjrzał się oponom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Mam ten sam problem, ale ja bym się skłaniał raczej ku problemach z wyważeniem kół. Podjedź do jakiegoś wulkanizatora niech sprawdzi Ci koła, to znacznie tańsze niż zabawa z półosiami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Do sprawdzenia po kolei 1. ciśnienie w oponach - tak, czasem to takie proste 2. wyważenie kół 3. uszkodzenie opony lub felgi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 To wszystko było sprawdzane koła przekładałem i nic to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.