cybul009 Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 na zdjęciu oznaczyłem ktora uszczelka. Od czego jest ten przewod jak sie nazywa ta uszczelka nic sie nie bedzie dziać jak bede jeździć z pekniętą ?? gdzie to kupić jak sie to wymienia trzeba pokorywe zdjąć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymin Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Jeśli nie oślepłem,, to jest przewód odpowietrzenia skrzyni korbowej (tzw "odma"). Jeśli uszczelka jest uszkodzona to może Ci się w niewielkich ilościach pocić olejem. Ale nieszczęścia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cybul009 Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 aha okej dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojt_mk.. Opublikowano 6 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2012 Mam pytanie czy uszkodzenie tej uszczelki ma ogromny wpływ na pocenie się spod uszczelki pokrywy zaworów ??? to już chyba czwarta uszczelka pod pokrywę zaworów skręcana na silikon i znów zaczyna się pocić nie mam już sił nieważne czy uszczelka "erlinga" czy nie znów się poci czy pod pokrywą zaworów wytwarza się jakieś podciśnienie że po jakimś czasie silikon puszcza i znów leci olej ??? Jaka może być przyczyna ??? Co za silnik ile można wymieniać uszczelkę pod pokrywą zaworów dwa razy do roku ???Ktoś miał podobny problem ?? Proszę o pomoc. Silnik 1.6 benz-gaz 102 KM. Na rys. poniżej to jest jakiś zawór ??? jak będzie zapchany lub będzie źle działał to może tak się dziać ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.