Gość Coola Opublikowano 5 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Witan wszystkich na forum,mam problem z dużym szumem mostu przedniego lub skrzyni powyżej prędkosci 80 km/h szum utrzymuje się także po wrzuceniu luzu aż do momentu spadnięcia prędkosci poniżej wskazanej.Co to może być i jak prawidowo zdiagnozować co wymienić czy w moscie czy w skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Witan wszystkich na forum,mam problem z dużym szumem mostu przedniego lub skrzyni powyżej prędkosci 80 km/h szum utrzymuje się także po wrzuceniu luzu aż do momentu spadnięcia prędkosci poniżej wskazanej.Co to może być i jak prawidowo zdiagnozować co wymienić czy w moscie czy w skrzyni Szumią/wyją łożyska - wsłuchaj się gdzie,- most , skrzynia, koła ? Przy okazji sprawdz olej - most, skrzynia, od tego się zaczyna, potem szuka dalej Edytowane 7 Lutego 2011 przez clipp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coola Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Szumią/wyją łożyska - wsłuchaj się gdzie,- most , skrzynia, koła ? Przy okazji sprawdz olej - most, skrzynia, od tego się zaczyna, potem szuka dalej Dzięki ,wydaje mi się że szumi lożysko w skrzyni lub sprzegle ,ale będę jeszcze diagnozowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 (edytowane) Dzięki ,wydaje mi się że szumi lożysko w skrzyni lub sprzegle ,ale będę jeszcze diagnozowal Łożysko oporowe - jak je nazywasz "łożysko w sprzęgle" można prosto zdiagnozować. Na pracującym silniku wcisnij sprzegło i zobacz czy jest różnica w "szumie" na wcisietym i odpuszczonym pedale, jak jest to łożysko oporowe. Jednak u Ciebie to raczej nie to łożysko. Edytowane 9 Lutego 2011 przez clipp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coola Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Łożysko oporowe - jak je nazywasz "łożysko w sprzęgle" można prosto zdiagnozować. Na pracującym silniku wcisnij sprzegło i zobacz czy jest różnica w "szumie" na wcisietym i odpuszczonym pedale, jak jest to łożysko oporowe. Jednak u Ciebie to raczej nie to łożysko. Witam Cię dzięki za podpowiedz mialeś rację lożysko w sprzęgle dziala bez zarzutu i bez szumu więc zostaje mi sprawdzenie przedniego mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) E tam ,to nie most, ja obstawiam na to pierwsze łożysko na wałku sprzęgłowym, można je wyjąć bez rozbierania skrzyni na części ,tylko trzeba rozbić wianek, i dorobić ściągacz. Edytowane 10 Lutego 2011 przez Patrol 260 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 E tam ,to nie most, ja obstawiam na to pierwsze łożysko na wałku sprzęgłowym, można je wyjąć bez rozbierania skrzyni na części ,tylko trzeba rozbić wianek, i dorobić ściągacz. Jak y60 to łożysko, jak y61 to tulejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coola Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Jak y60 to łożysko, jak y61 to tulejka Witam ja posiadam Nissana K 260 czyli lozysko czy tulejka i jak ewentualnie bardziej sprecyzować że to ta usterka a jeżeli tak to jak najprosciej ją usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clipp Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 (edytowane) Witam ja posiadam Nissana K 260 czyli lozysko czy tulejka i jak ewentualnie bardziej sprecyzować że to ta usterka a jeżeli tak to jak najprosciej ją usunąć To na 90% łożysko.Nie wiem czy w 260 nie trzeba zwalić szkrzyni - nie wiem Edytowane 13 Lutego 2011 przez clipp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemek_m85 Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 a robiłeś może lifta zawieszenia, bo u mnie było to samo jak nie opuściłem przy tym skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Coola Opublikowano 22 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 a robiłeś może lifta zawieszenia, bo u mnie było to samo jak nie opuściłem przy tym skrzyni. Witam ja osobiscie nie ale poprzednik podniósl auto na wieszakach resorów więc nie wiem czy grzebal przy skrzyni a,jeżeli nie to czy można ją opuscić i jak do tego się zabrać oraz jaką wysokosć wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukaszew Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 a robiłe? może lifta zawieszenia, bo u mnie było to samo jak nie opu?ciłem przy tym skrzyni. Może kto? pomoże Mam podobny problem , wymieniłem zawieszenie ( nowe sprężyny i amortyzatory ) GRy61 i po wyjechaniu z warsztatu zaczęło co? huczeć . Przy wciskaniu sprzęgła lub puszczaniu gazu w momencie kiedy auto ani nie hamuje silnikiem ani nie przyspiesza . Na razie przejechałem kilka kilometrów i to nadal słychać . Moment puszczania gazu kiedy silnik przestaje ci?gn?ć auto i zanim zacznie hamować silnik i to samo przy wciskaniu sprzęgła – ale tylko przy prędko?ci około 40-50 km/h i powyżej Na niższych obrotach tego nie słychać , na postoju sprzęgło również nie wydaje tego dĽwięku . Pytanie czy udało się komu? co? podobnego zdiagnozować ??? Pozdrawiam Waldek , dzięki za odpowiedĽ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykY61 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2019 @Lukaszew I udało się zdiagnozować problem po 8latach? Mam chyba to samo i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na ten problem. Pozdrawiam! Jak coś to proszę o telefon 693688595 Ja w późniejszym czasie ewentualnie opiszę problem o ile da się go rozwiązać:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2019 dzwoń do mnie 509 481 789 na pewno sobie poradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jammer Opublikowano 13 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2019 Widzę, że temat podobny do mojego, też mam ten sam obiaw po zrobieniu liftu 4cale, przed liftem była cisza. Z tym, że ja mam założone dropboxy - obniżona skrzynia o jakieś 12mm a problem dalej wystepuje dokładnie przy 80km/h jak zdejmę nogę z gazu to zaczyna huczeć (zarówno na biegu jak i na luzie przy tej prędkości) i tak huczy do momentu gdy prędkość spadnie do około 60KM/h. Wały zregenerowane, nie wiem jak ten problem rozwiązać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 15 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2019 Miałem podobne objawy jak padło łożysko w tylnym moście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 31 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2019 Musisz założyć regulowane tylne wahacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi