Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] nie ma mocy szarpie

Gość kadlub

Rekomendowane odpowiedzi

mam nissana sunny 1,4 benzyna z gazem n14 od jakiegoś czasu jest zamulony nie ma mocy na benzynie na gazie zresztą tez

strasznie szarpie jak sie chce spokojnie jechać. Myślałem że łapie lewego powietrza bo miałem popękaną obudowę od filtra powietrza. wymieniłem i jest tak samo

wymieniałem też przewody, świece filtr paliwa i filtr powietrza. jak stoję na luzie i mu depnę gaz opór to obroty dochodzą do 3,5 tyś i spadają do 1 tyś. nieraz jak chce szybko ruszyć to się zamuli i zacznie szarpać.

i sam już nie wiem co może być przyczyną.

Może ktoś miał podobny problem.

prosił bym o pomoc.

Jeśli masz silnik GA14DE, czyli na wtrysku, polecam przeczyścić Przepływomierz (radze obchodzić się z nim delikatnie, bo jest czuły i dosyć drogi). Ja w swoim sunny miałem też problem z szarpaniem i po przeczyszczeniu narazie jest spokój. Zaznaczam że jezdżę tylko na benzynie.

• 1 miesiąc temu...
Gość bartosz89

Jeśli masz silnik GA14DE, czyli na wtrysku, polecam przeczyścić Przepływomierz (radze obchodzić się z nim delikatnie, bo jest czuły i dosyć drogi). Ja w swoim sunny miałem też problem z szarpaniem i po przeczyszczeniu narazie jest spokój. Zaznaczam że jezdżę tylko na benzynie.

Możesz napisać coś więcej gdzie jest ten przepływomierz albo zrobić zdjęcie gdzie go szukać pod maską.

Możesz napisać coś więcej gdzie jest ten przepływomierz albo zrobić zdjęcie gdzie go szukać pod maską.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...