Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] 1.9 Dci Czasowy brak mocy

Gość lucks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jakiś czas temu ruszając ze świateł odkryłem ze auto zupełnie straciło moc. Do tego stopnia ze właściwie trzeba było ruszać na półsprzęgle. Samochód wystygł i wszytko wróciło do normy, ale na krótko. Cały czas wraca z przypadkową częstotliwością. Czasem odzyskuje moc sam z siebie czasem musi wystygnąć. Zauważyłem ze problem częściej występuje w miejskich warunkach zwłaszcza jeśli zadławi się przy ruszaniu. Czasem jeśli przytrzymam go na jedynce do ok 3000-4000 to dostaje kopa ale po wrzuceniu dwójki (spadek obrotów) znowu słabnie i po przekroczeniu np 3000 znowu ciągnie. Nie ma konkretnej wartości przy której zaczyna ciągnąć, najczęściej wcale jej nie odzyskuje nawet przy 5000 i trzeba zaczekać aż ostygnie lub trochę pojeździć (na ciepłym silniku też czasem wszystko wraca do normy).

Zrobiłem diagnostykę - nie ma błędów. Zawór EGR wyczyszczony, samochód tydzień stał u mechanika i nie znaleźli problemu. Macie jakieś pomysły?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...