zazo Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Witam was moi drodzy mam pytanko jakich używacie programów do diagnostyki ??? Ja mam nissana primerę P11 po lifcie rok 2001 benz. 1.8 Mi tylko chodzi program EasyObdII ver2.1.1 i to zresztą w tej tylko wersji a mam tez ver. 2.2 i 2.3 i te nie łącza się. testowałem następujące programy i nic albo się łączą i nic albo wo gule nie widza elma327 a - EasyObdII ver2.1.1 działa zawsze.: -ScanTool ver.1.13. -PCMSCAN ver. 2.4.9 -wObd -Proscan 5.0 -Digimoto 3.7 -obd2spy -Vital Scan -ScanMaster Ma ktoś jakieś sugestie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 pcmscan działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazo Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) ale jaka masz wersje ??? bo mi pokazuje ze siec łączy i nic ! ale widzi elm 327 Edytowane 6 Lutego 2011 przez zazo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 2.1.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Ja kupiłem ELM 327 ver.1.4 z końcówka USB. EasyOBD u mnie działa w wersji 2.1.1, nowsze połączą się z ECU, ale przy próbie odczytu danych nastepuje rozłączenie. Kombinowałem z ustawieniami w menedżerze urządzeń(szybkość transmisji) i PCMScan ruszył, podobnie jak ScanMaster. Proponuje zmienić szybkość na 23xxxx bitów(nie pamietam dokladnie ile to teraz bylo). Proscan też się łączy, ale przy pierwszej próbie program sprawdza sobie pliki .mil(obsługiwane sensory) i też rozłącza się po kilku minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zazo Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 w sobotę będę miał wolne to pokombinuje co jest nie tak. a co do sprzętu to mam ELM327 v1.4a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walti Opublikowano 9 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2011 Zazo, moim zdaniem najlepszy do elma jest SCANMASTER, PCMSCAN i PROSCAN- w tym sofcie możesz sobie pokombinować z protokołami transmisji. Spróbuj właśnie to zrobić plus zmniejsz prędkość przesyłu danych. Powinno pomóc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam88 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 mam taki problem z ELM 327 v 1.4a posiadam alme 1,5 dci z 2003 roku. a mianowicie podłaczam kabel do obd2 i do laptopa, kabel wykrywa, samochó odnajduje i się łączy ale nie odnajduje błedów w komputerze pomimo że sie pali check engine. do toyoty yaris podłaczałem i hula elegancko a w mojej almie nie chce odnaleźć. ma ktos jakies rozwiązanie?? z innymi programami próbowałem i albo sie wogóle nie łączą z samochodem albo nie odnajdują błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 to łączysz sie czy nie?? jaki program używasz, bo jak na moje raczej ELMem się nie połączysz, ale moge się mylić Yaris był w benzynie czy też traktor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam88 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 jeśli chodzi o alme to łącze się ale jak chce wyszukać błedów to nie znajduje mi błędów a dokładnie pisze że nie posiadam żadnych błędów pomimo że check engine sie pali programu uzywam do tego PCMScan. a w yarisie 1.0 benzyna normalnie sie podłaczam i skanuje znajduje błedy i usuwa bledy. generalnie poszukuje sposobu tylko i wyłacznie na usuwanie check engina nie potrzebuje znać jaki to kod błędu tylko usunac go. generalnie sposób na zworke u mnie nie dziala jak i również kombinacja z pedalem gazu. zworke podłączałem do skrajnych pinów po szerszej stronie jak wchodzi złącze diagnostyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi