Gość dawca_nerek Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam jestem zainteresowany zakupem nissana z silnikiem 1.8 lub 2.0 Właściciele interesujących mnie aut deklarują iż zużywają one ok. 1,5-2l oleju na 10 000 km Wydaję mi się to dużo. Ile wam zużywa oleju primera 1.8 lub 2.0 ze zbliżonym przebiegiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachoo Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam Przede wszystkim prosiłbym o poprawienie błędu ortograficznego w tytule Każde auto zużywa inaczej, zależy od zużycia silnika, stylu jazdy itp. Moja primera 1.8 mająca przebieg powyżej 250tys km przez 4 tys km nie spaliła zbyt wiele oleju- poziom na bagnecie cały czas na max, a wiadomo jakie są opinie o tym silniku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miziera Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 Podobnie jak przedmówca-zużycie minimalne po ok 5k km (właściwie niezauważalne), decydujący wpływ ma stan silnika. Nie bardzo rozumiem czemu jako kryterium wyboru stawiasz zużycie oleju, poczytaj na forum bo nie chcę zachwalać 2,0.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 10 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2011 wcisnij pedał gazu do odcinki (na rozgrzanym silniku!!) i potrzymaj tak przez 3-4 sekundy. ja nie będzie niebieskich spalin z rury wydechowej, to spalanie oleju będzie na 90% w normie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomus75 Opublikowano 11 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Moja NYSKA nie bierze oleju chyba wcale w każdym bądź razie pomiędzy jedną wymianą a drugą nie muszę dolewać. Silnik 2.0 TD 2001r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.