Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] nie odpala immo?

kisielku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś czas temu moja N16 2,2dci zgasła na światłach i koniec nie chce odpalać, gość, który podłączył kompa mówi. że komunikuje się z abs i poduchami ale nie ze sterownikiem silnika i immo.

Pali się kontrolka NATS i nie kreci, czasem zgaśnie to kręci ale nie odpala

Ma ktoś jakieś pomysły na rozwiąznie problemu

Podobno padają wiązki pod chłodnicą ale jak to sprawdzić, lub antenkę od immo?

mam ten sam problem ale tylko czasami i tyle wiem ze chodzi o nie rozpoznanie kluczyka przez nats nawet jak mi odpali to czaem kontrolka immo miga lub swieci ale jechac moge normalnie. nie rozbieralem jeszcze ale czekam na cieplejsze dni podobno kolo stacyjki czy wokol niej jest cos co odpowiada za zadzialanie immobilaizera, kurcze no nie jestem sam :shiftyninja: mam wrazenie ze zdecydowane wklozenie kluczyka tak jak by sie go chcialo dociskac podczas przekrecanie pomaga

Gość Sławek Miśkiwicz

Witam, ja również mam problem z immo po całkowitym rozładowaniu akumulatora. Przy odpalaniu odcina paliwo i teoretycznie nie odpali. Ale jak na razie mam na to sposób: po przekręceniu kluczyka na zapłon (czekam aż pogaśnie co trzeba) muszę szybko cofnąć do zera i szybko odpalić wtedy łapie. Inaczej nie mógłbym jeździć, a jak na razie nikt nie wie co z tym zrobić. Więc jeżeli całkowicie nie możesz odpalić spróbuj tego sposobu, a jakbyś naprawił to daj znać jak. Pozdrawiam

u mnie jest troche gorzej nie zapalają się kontrolki od swiec, wentylator chodzi od razu na maxa, nie działa radio, narazie auto u elektryka, który twierdzi ze to coś ze sterowaniem silnika ale podobno komp i immo sprawne.

Problem rozwiązany, padły jakieś + do kompa i nie sterował, dołożone kilka kabelków i działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...